Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/yoko

Marketing

Neurednost...

U emotivnoj vezi stvari ne funkcioniraju uvijek kao na filmu i sitnice često izazivaju dnevne frustracije, nesuglasice, pa i ozbiljnije sukobe. Jedna od takvih "sitnica" je neurednost jednog od partnera. Bilo da je u pitanju muškarac ili žena, za onog "urednijeg" podjednako je dosadno svakodnevno opominjanje glede stavljanja stvari na mjesto, čišćenja pepeljare ili uklanjanja tragova brijanja s malo prije opranog umivaonika. Štoviše, osoba koja je donekle urednija (što nužno ne znači da je primjer pedanterije i sitničavosti) tad je dovedena u situaciju da konstantno prigovara, što se vremenom, ukoliko partner ne usliši vapaje, može pretvoriti u bezuspješnu i zamornu rutinu za oboje.

Žene su, generalno, u većoj mjeri sklone ispoštivati minimum urednosti, što muškarci znaju i često se unaprijed oslanjaju na to. Ova inercija nije dobra za vezu, jer se inicijalna trpeljivost i uvažavanje povremene mušičavosti partnera može lako izokrenuti u nezadovoljstvo i bijes. Svakako, muškarci ne trebaju očekivati automatizam oličen u prekrasno ispeglanim košuljama, čistim suđem i prozorima koji sjaju poput ogledala, bez vlastitog napora i obveznih 50% učešća u sređivanju i održavanju životnog prostora. Nitko ne želi biti "roditelj" odrasloj osobi koju bira za partnera, niti da se pretvori u pokretnu perilicu, ili robota koji automatski ubire bačene prljave stvari s poda.

Tretman "izlječenja" za oba spola je isti: jednostavno prekinuti s ugađanjem manje urednom partneru. Kad se prljavo posuđe nagomila, dnevna isporuka ispeglanog mirišljavog veša prestane, a ona/ona se počne poplitati u vlastite elemente kaosa, možda će prosvijetljenje konačno uslijediti.

_Josip_

Post je objavljen 11.04.2008. u 16:50 sati.