Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/auzmish

Marketing

Monotonija različitosti i ine nijanse - Jelo Žužinek savjetuje

coolMili moji metroseksualci i vi, koji tražite stimulaciju u nadzemnom drmanju tramvaja, u ovotjednom uratku životnom izborani i iskustvom šamarani Jelo Žužinek, stijena u feminističkoj hidroeroziji, muška figa u ženskom džepu i kozmički protuuteg Duracell-mumijici, kolegici Žuži Jelinek, ispod svojih fensi - šmensi zavarivačkih sunčanih naočala decentno će škicnut na istine i zablude o sklapanju braka u i iz Hrvata.
Jelo će to učiniti s posebnim osvrtom na novostečene spoznaje iz korejskog lučnog grada Mokpoa, inače poznatog svima, koji se ponedjeljkom brčkaju u kadi s Lego -brodićem uz "Pomorsku večer" Hrvatskog Radija.
... "Mikula Mali" na putu iz Narvala za Mokpo... Sretnu plovidbu dragom Rogi i mirno more žele Kate i susjed Pero..."
A, dašta...
naughty

Kad ste, mili moji Petri Panovi, u trideset i petoj naslutili kako život s roditeljima više ne pruža sve, do čega vam se diže, možda vam se desi kao, recimo, Marku N.
Marko N. (ime promijenjeno, naravno), ugledao je Nju. Te je odmah shvatio da je Ona - Ta. Model za ženit'. I onda vam, naravno, Ona izgleda vrlo idealno. Ovako...:
(O kriterijima, kojima većina dečkića u svojoj respektivnoj Njoj zapravo traži kombinaciju mame i kurve, već sam pisao. Seriozno napominjem, ovo tvrdim načelno i nipošto nije vezano za pseudonim M.N. niti za konkretno nižeuprizorenu Nju.)

Dakle, idealna Mlada...

Image Hosted by ImageShack.us


Mladi, nenačitani i idealistični, tek ćete vremenom sa ironičnim smješkom skužiti, što ste u startu previdjeli, ili vam nije bilo bitno, ili ste mislili da bu navek kaj na slikici; pitoreskno, koegzistencijalno, šljokičasto i slatkopufnasto ... Naime, ljepota se množi. ...

Image Hosted by ImageShack.us


... A bitno jest, zbog vozačke. ... :

Image Hosted by ImageShack.us


... jer vi, Mladče, sa Be-kategorijom smijet voziti maksimalno osam ljudi. Kad sa Prvom Zakonitom krenete na intimni vikend udvoje. Sa familijom.
No, naš imaginarni Marko N. iz ove priče lukav je i novodobni tip. Te se niti ne zamara vozačkom. Jelo Ž. pak prekaljivao je znanje, posuđujući u istovjetnj situaciji planiranog hedonističkog vikenda sa svojom suprugom - minibus. Koji je ispao pun. Njezine familije.
A dok se u glavi ima prva slika... eee... dosta je i kabrio iz "Diplomca" ... rolleyes

Kao kulturološki senzibiliziran mladi metroseksualac, vi ćete naravno pred oltar s vašom Bepinom izići načitaniji od Jele Ž. onomad. Te ćete biti svjesni. I uredno ćete se, kako nalažu običaji i tradicija ženinog podneblja vašeg odsad jedinog, nakloniti sudbini, koju ćete smatrati svjesnim odabirom, a što Američani kategoriziraju - "tu bi in dinajl".
naughty

Image Hosted by ImageShack.us


Inače, ako ste nakon uspješno odrađenog rituala crkvenog vjenčanja, recimo u Mokpou, izišli iz crkve, ne očekujte rižu s neba. Iako ste u Aziji. Bacanja riže, jabuke ili krmeta nabodenog na barjak, pocalica i podcijukavanja, Kalašnjikova i inih uljudbenih manifestacija svadbe u Hrvata - u Mokpou nema. Što ujedno potvrđuje smjelodjelujuću tvrdnju prek čijeg ste vi plota prešli i di ste sad. Di vam za navek buju jajca visila.
No, neka vas, mladi prijatelju, to ne poljulja. Ne dopustite si paničnu zlobu.
Nemojte misliti, kako vaša Prvoizabrana, poput brlićkine snahice - gujice, buket iz posprdne samilosti baca baš svojoj glumljenoj frendici, koja k tome ionako pati od strašne peludne hunjavice... Nemojte to misliti. Jer nije točno, i bilo bi ružno.

Image Hosted by ImageShack.us


I da. Svjedokom vjenčanja, Jelo Ž. tek je na prvo gromoglasno kihanje buketom pogođene frendice primijetio njezinu gracioznu ljepotu. Te je, da ga vlastita Prvozakonita ne čuje, gromoglasno uzviknuo - "Mijenjam ženu!" Isprva zatečeni, okupljeni Koreanci počeli su u smijehu i neshvaćanju vapaja oponašati uzvik. Prostorom pred crkvom počelo je odjekivati "hahaha, mieenđamm zzzennhuu..."
Jelo Ž. stajao je, donekle osujećenog nauma, no prsa ispunjenih ponosom. Brendovski stijeg jedne komercijalne rvacke telezvizije dopro je do Mokpoa. Makar naslovom emisije.
Nešto kasnije, tek je jedna Jeli Ž. srodna duša prepoznala veličinu i dirljivost povijesnog nacionalnog momenta. Ganut, ponekad tek jedno oko odvajajući od Lijepe Naše Zastave (gajnc nova, namjenski kupljena na pijaci "Arizona") mladenkin tetak počeo je trusiti javorovu polurakijicu... Na tečnom Koreanskom pentao je nešto o slikama sa svog vjenčanja, kako je na prvoj isto bila samo Ona, "a sad je gle, i nju i njih, ko Kineza ih je, evo ni šahovnici ne smije nazdravit, jarane i burazeru Jelo,.... kimbeeee.... !!!! " /slobodni prijevod, J. Ž./

Image Hosted by ImageShack.us


I da rekapituliramo, dok mladi metroseksualci ispuštaju vodu iz kade uz odjavnu špicu "Pomorske večeri", obogaćeni spoznajom, gdje to plovi naš Rogo na "Mikuli Malom", dok ga pozdravljaju suprugica i susjed...

Mladci moji, mješavinu za ženit' teško je nać. Uvijek nekam pretegne, a takitak je to nestabilna mješavina, osjetljiva na svjetlo, vrijeme, na vas, na svašta. Ne manje, ona vrijedi vašeg truda.
Ne žalite jajca na plotu ostavit', dok se klanjate svjedočanstvenoj masi na kraju rituala. I bez jajcih se može (...pomisli Jelo Ž., davno preskočivši sudboplot....)
Naravno, vodit' računa! Slike čuda čine, te sa one u vašoj glavi - di je samo Odabranica - neki sudbinski Fotošop brzo izčarobira trajnu, okrutnozbiljsku i realnoživotnu vizualizaciju potrebe za minibusom, kojeg ćete o vlastitom tročku vlastitog smješka šofirati kroz život.
Monotonija različitosti?
Pa brak vam je kakti klopa u Koreji. Puno malih zdjelica sa svačim pomalo, pun umačića, iznenađenja ljutih i finih. Ali je tak triput na dan. Stalno. Jel to onda monotono, nije na meni da prosudim... wink
A tko ne bi tak' il mu se ne daje jajca na plot, i dalje može ostat doma, uz mamu i tatu...
Pa vi birajte.

Trubi mi dolje netko. Moram preparkirat minibus. Idem, naime, sa Prvom Zakonitom na intimni vikend. Udvoje. Sa familijom.

Servus...
cerek

SIRIJES DISKLEJMR
Uradak pokušava zafrkantski prenijeti vizualne dojmove sa zbilja lijepe, decentne i vrlo ugodne svadbe prijatelja u Koreji. Isključivo kako bi zadovoljio formu Jele Ž., tekst je izmišljen isključivo kako bi pružio okvir slikama.
Mladenci - sretno!

sretan thumbupmahpartyparty

P.S.
... D trut iz autder, kako bi mođda rekel Jandroković ...









Post je objavljen 11.04.2008. u 12:15 sati.