Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/knjigoljub

Marketing

NOVO : Emilio Calderón - 'Stvoriteljeva karta' (Fraktura, 2008.)

Emilio Calderón:
'Stvoriteljeva karta'

Roman
Izd. Fraktura
Broj stranica: 292
Uvez: meki
Prijevod: sa španjolskog Tamara Horvat Kanjera
Cijena: 139,00 kn

Riječ izdavača



U fašističkom Rimu, u mračnom razdoblju prije i za vrijeme Drugoga svjetskoga rata krije se tajanstveni predmet Stvoriteljeva karta, u kojoj je ucrtan plan Božjeg stvaranja svijeta. Uz mnoge druge okultne predmete, karte se žele domoći nacisti kako bi, oboružani najvećim moćima, pobijedili u ratu. Mladi španjolski arhitekt José María Hurtado, prelijepa knjižničarka Montserrat Fábregas i talijanski princ Junio Vivarini pronalaze rijetku knjigu koja vodi do karte. Troje glavnih junaka povezano je u neraspletiv ljubavni trokut, a Stvoriteljeva karta uvlači ih u veliku igru, špijunsku mrežu u kojoj su ubojstva, intrige, podmetanja i izdaje svakodnevica, što će utjecati na njihove živote i mnogo godina nakon rata.
'Stvoriteljeva karta' Emilija Calderóna roman je o ljubavi, slavi, politici, izdaji i vjernosti. 'Stvoriteljeva karta' briljantna je posveta Vječnom Gradu i čežnji za srećom, koju ne mogu ostvariti predmeti, već samo ljudi.

Veličanstven roman, koji se čita s užitkom i la­koćom, pruža portret jedne zadivljujuće djevojke, s kojom je zadovoljstvo dijeliti stranice.
Luis Alberto de Cuenca

Emilio Calderón, rođen u Malagi 1960., povjesničar je, izdavač i pisac. Godine 1984. diplomirao je modernu povijest na sveučilištu Complutense u Madridu, a 1989. osnovao nakladničku kuću Cirene. Nakon povijesnih eseja (Povijest velikih udesa Španjolske, Ljubavi i mržnje Filipa II. i dr.), 1995. je počeo pisati romane za mlade i pripovijetke za djecu. Otad je objavio desetak naslova, među kojima se ističu 'Mumija koja me je voljela', 'Nastavak zločina u Rimu', 'Rim ne plača izdajice', 'Zapaljeno nebo i druge zagonetke', 'Posljednji zločin u Pompejima' i 'Zagonetka zaključane sobe'.
Godine 2003. dobio je stipendiju Valle-Inclan Španjolske kraljevske akademije za boravak u Rimu. Živio je u Madridu, Rimu i Manili. Život u filipinskome glavnom gradu promijenio je njegov pogled na društvo i svijet. Mrzi društvenu nepravdu i smatra da političari nikada ne odgovaraju na istinske potrebe društva. Voli putovanja, koja za njega nisu puko mijenjanje mjesta nego prije svega, kako je rekao Anatole France, oslobađanje od iluzija i predrasuda. 'Stvoriteljeva karta' njegov je prvi roman za odrasle.



Besplatno poglavlje iz romana ovdje




Post je objavljen 11.04.2008. u 14:07 sati.