Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/budan

Marketing

Izložba slika

pozivnica:

(petak)- 11. 04 2008.g u 18 sati
u prostorijama Slobodne Države Rijeka

odrzat ce se izlozba slika:
CRNO BIJELI SVIJET - IGRA SJENE
/Zenski akt - kombinirana tehnika/

BORIVOJA BUKVE

RADUJEMO SE VAŠEM DOLASKU !

------------------------------------------------



izlozba slika


CRNO BIJELI SVIJET - IGRA SJENE
/Zenski akt - kombinirana tehnika/

BORIVOJ BUKVA


Virtualna Slobodna Drzava Rijeka

U programu otvorenja sudjeluju:
Bozidar Milinovic, Ministar kulture SDR, otvorit ce izlozbu slika.
Josip Eugen Seta, pjesnik i glumac.
Valerio Orlic, pjesnik i knjizevnik.
Dr.sc. Jadran Zalokar, recenzent izlozbe slika.

Otvorenje izlozbe slika biti ce u petak, 11. travnja 2008. godine u 18 sati u prostorijama Virtualne Slobodne Drzave Rijeka, Uzarska 2/3, Rijeka. Postavu izlozbe mozete pogledati od 11.- 24. travnja 2008. godine.

Utorkom od 17 - 19 sati i Cetvrtkom od 10 - 12 sati.


Ukupno izlozeno 20 radova, izlozba je prodajna.


O UMJETNIKU....
Na tragu zenovske esencijalnosti, najnoviji likovni ciklus Borivoja Bukve signira i aktualizira pomak autorova interesa na sazimanje likovnog prostora prema obrisima neiskazivog. Tema je "zena" ili "akt" ali to intendira zacudnoj opservaciji nestajanja zenskog lika u crnu pozadinu i izvjesno svjesno "parodiranje" s umjetnickom fotografijom. Zenski lik postaje prisutnost u odsutnosti - i vice verso. Lik postaje sjena, sjena nakana lika. U igri je sazimanje k minimalizmu. Plohe sve manje kazuju a sve vise - nagovjescuju. Borivoj Bukva u svojoj likovnosti ulazi u dimenziju Haiga likovnosti. On polako ulazi u traganju i prepoznavanju esencijalnosti likovnosti uopce. A tamo su samo naznake, samo potezi stroge ludicnosti s bilo kojom "temom" ili "stilom". Tema i stil su irelevantni. Minimaliziranje kolorita, susprezanje likovnog poteza, gasenje svega nepotrebnog i "baroknog" - samo je daljni korak. Temeljna je crna/bijela kolorizacija. Bijela "sadrzi" svekoliki kolorit kada se on budi, crna gasenje svekolikog kolorita u "crnoj rupi" likovnosti. Kao kod zen umjetnicke "fotografije". Eternalizira se trenutak posmatrajuceg oka. Sve je tu - i nista nije tu. Tako s likovnoscu Borivoja Bukve.

dr. sc. Jadran Zalokar U Rijeci, mjeseca veljace, 2007. godine


UMJETNICKI RAD...
Intenzivnije se pocinje baviti slikarstvom 1984. godine. * 1986. Likovna sekcija "Lucki radnik". * 1990. Likovna radionica "Opatija". * 1991. Likovno Drustvo "Vezica". * 1992. Likovno Drustvo "Kozala", ciji je i sada clan. Ucenik je likovnog pedagoga, akademskog slikara prof.dr.sc. Bogomila Karlavarisa od 1986. godine. * Od 09.03.-31.12.1998. godine clan je Kluba umjetnika PJETAO i jedan od organizatora Rijeckog Montmartrea na Trsatu, zaduzen za likovni dio manifestacije. Organizirao je, vodio, postavljao i otvarao izlozbe slika sa drugim umjetnicima u izlozbenim prostorima Caffe bara: San Antonio, Trsatika, Jelusic i Street. Odrzano je ukupno 25 izlozbi uz ucesce 34 slikara. * Inicijator je i jedan od organizatora Likovnih susreta u Jedrarskoj, do sada ostvarene 4 izlozbe. * Nastupio je na 46. samostalnih i 173. kolektivne izlozbe u zemlji i inozemstvu. Pisac je 15 knjiga, pise prozu, poeziju i haiku poeziju. Dobitnik je vise priznanja i nagrada za svoje stvaralastvo. Od 2005. godine za doprinos u davalastvu krvi, Predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesic odlikovao ga Ordenom Danice Hrvatske sa likom Katarine Zrinjske. Borivoj Bukva, rodjen je u Karlovcu 10.11.1948.g. Diplomirao je 1971.g. na Visoj tehnickoj strojarskoj skoli u Karlovcu. Zvanje: inzenjer strojarstva.

Adresa: Borivoj Bukva Adamiceva 13. 51000 Rijeka
Tel: 091-587-68-67
E-mail: borivojbukva@yahoo.com
http://mahaganesh.freehomepage.com
http://www.alternativa.hr/osobne/borivoj/art.htm
L.D.Kozala - http://www.likoz.croadria.com/bukva.htm


U Rijeci 11.04.2008. godine Borivoj Bukva


Post je objavljen 11.04.2008. u 07:08 sati.