Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/umojojkuhinji

Marketing

Lazanje s višnjama

Image and video hosting by TinyPic


800 ml mlijeka
2 praška za puding od vanilije
20 g gustina
60 g šećera
250 ml biljnog šlaga/slatkog vrhnja
2 jaja + 4 žlice šećera
1 staklenka kompota od višanja
8-10 listova lazanja koje ne treba kuhati


100 ml mlijeka pomiješajte s 2 pudinga od vanilije, 20 g gustina i 60 g šećera.
700 ml mlijeka zakuhajte i u njemu skuhajte puding.
Puding potpuno ohladite u hladnjaku.

Istucite 250 ml biljnog šlaga/slatkog vrhnja.

Posebno izmiksajte 2 bjelanjka s 2 žlice šećera.
Posebno izmiksajte 2 žumanjka s 2 žlice šećera.

Ohlađeni puding dobro izmiksajte pa u njega umiksajte šlag, pripremljeni snijeg i pripremljene žumanjke.


Višnje ocijedite, sačuvajte sok.

Odvojite 1/3 pudinga, a u ostatak umiješajte višnje.

Pripremite 8-10 listova lazanja koje ne treba kuhati.

Vatrostalnu posudu premažite maslacem i po dnu prelijte 5 žlica soka od višanja. Na to složite listove lazanja, poškropite ih s 4 žlice soka od višanja i premažite ih s pola pudinga s višnjama. Taj sloj ponovo prelijte s 4 žlice soka pa složite listove lazanja i njih prelijte s 4 žlice soka i premažite ostatkom pudinga s višnjama. Taj sloj opet prelijte s 4 žlice soka i gore složite ostatak lazanja. Njih ponovo preliti s 4 žlice soka i premažite pudingom koji ste odvojili.

Pecite 45-50 minuta, prvih 20 minuta pokriveno (poklopcem ili aluminijskom folijom).
Ako pred kraj pečenja odozgo previše potamni, prekrijte folijom.

Ostavite da se lazanje malo ohlade pa ih posipajte šećerom u prahu. Možete ih poslužiti tople ili hladne, uz sladoled, šlag…

Image and video hosting by TinyPic


*Recept se temelji na receptu iz časopisa: Lisa – Čarolija okusa, br.1, 14. 12. 2006.


Image and video hosting by TinyPic





Post je objavljen 10.04.2008. u 09:49 sati.