Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/pumeff

Marketing

7. revija amaterskog filma (RAF)

Za sedmu Reviju amaterskog filma (RAF), koja će se održati od 30. ožujka do 5. travnja, u zagrebačkom kinu 'Grič', prijavljeno je više od 200 filmova u glavnom programu.

U posebnom programu RAF-a, najvećeg festivala neprofesijskog filma u ovom dijelu Europe, prvi put nakon osamostaljenja Kosova bit će prikazani najzanimljiviji radovi studenata filmskih akademija iz Prištine i Prizrena u izboru Vetona Nurkolarija.

Filmski uratci bit će prikazani bez selekcije u glavnom programu, a upravo je neselektiranje filmova posebnost festivala, budući da je jedini mjerodavni žiri sama publika. RAF time ostaje, kako napominju organizator - udruga 'Far', jedinstveno mjesto koje neafirmiranim filmašima pruža priliku da se njihovi radovi javno vide.

U okviru glavnog programa nastavlja se, drugi put, program Kids&Teens u kojemu mogućnost da im se film nađe na velikom platnu imaju djeca do 14 i mladež do 17 godina.

RAF ove godine ide i ususret GEFF-u, Genre Film Festivalu, festivalu antifilma koji je 1963. u Zagrebu osnovao Mihovil Pansini. U suradnji s Hrvatskim filmskim savezom bit će prikazana njegova retrospektiva, kao uvod u veliku retrospektivu GEFF-a koja će biti predstavljena na sljedećem - 8. izdanju RAF-a. Retrospektivu na festivalu imat će i dva RAF-veterana - Luka Hrgović te dr. Protić, psihijatar i junak YouTubea.

U suradnji s amaterskim filmskim festivalima KAN (Wroclaw, Poljska), Filmski front (Novi Sad, Srbija), AmatFest (Namestovo, Slovačka) i Revija hrvatskoga filmskog i video stvaralaštva mladeži (Karlovac, Hrvatska) RAF će prikazati njihove pobjednike.

Uz filmski program RAF organiziraju se i poučne radionice - početnu radionicu filmske montaže, dokumentarnog filma, radionicu zvuka te radionicu montiranja sirovih materijala.

Festival tradicionalno počinje nultim danom, 30. ožujka, koji je rezerviran za izbor najboljih filmova iz prošle godine po izboru RAF-ove publike.

Image Hosted by ImageShack.us


RAF

Post je objavljen 05.04.2008. u 20:08 sati.