Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zvoneradikal

Marketing

Dragutin Lesar više nije u HNS-u !!!

Prvi april je prošao pa ne bi smjelo biti greške.

Danas, 8. travnja 2008. objavljujem da sam napustio članstvo u Hrvatskoj narodnoj stranci

Tako mi sto debeljuškastih praščića !!!

RUUUUUUUUUUSVAJ :-)))))

Što će reći Vesna Pusić i Radimir Čačić ? Mislim da ovaj put neću tribati pisati mail da to saznam ;-) Treći čovjek HNS-a, i, što je još važnije, čovjek u usponu bez mrlja i prtljage iz prošlosti je odlučio reći zbogom HNSu! Možemo samo nagađati zašto, jer kako sam kaže: „Razlozi moga odlaska poznati su samo malobrojnim članovima rukovodstva stranke. I kolegama zastupnicima u Saboru.“

S jedne strane, želja za „mirnim razlazom“ je razumljiva. Dragutin Lesar je uložio puno truda i vremena u razvoj Hrvatske narodne stranke i vjerujem da je zadnja stvar koju bi sad želio u javnost iznositi „prljavo rublje“, odnosno „strateško-taktička“ razmimoilaženja s vodstvom stranke a koja su vjerojatni uzrok razlaza.

Ali, mislim da to tako neće ići :-).

Jer, koliko god se Dragutin Lesar želio posvetiti ozbiljnom odrađivanju svog zastupničkog posla (a siguran sam da nisam jedini koji smatra da ga on odrađuje izvrsno), sigurno je da će sljedećih par dana medijski prostor biti prepun nagađanja, došapnutih tipova i „činjenica“ o uzrocima njegovog razlaza s narodnjacima.

I dobro je da je tako !!!

Ne očekujem izvlačenje kostura iz ormara (iako bi to bilo vrlo zanimljivo ;-), ali da bi jedna poštena i otvorena diskusija, prvenstveno o smjeru kojim ide HNS bila više nego dobrodošla, u to nemam sumnje.

Doduše, ako je recimo Čačić sve već dogovorio sa Sanaderom (najprije koaliranje na sljedećim lokalnim izborima a onda „idemo dalje“ ;-) i ako to Dragutin Lesar zna (i ne sviđa mu se ;-), nema nikakve potrebe za iznošenjem te vrlo osjetljive činjenice tako eksplicitno u javnost. Iako mislim da je otvoreni i transparentni pristup najbolji, razumjeti ću. Ipak, i u tom i takvom slučaju očekujem barem nešto poput „ne sviđa mi se približavanje HDZu, s takvom politikom se nisam mogao složiti i to je jedan od razloga za razlaz“. Čak mislim da bi Dragutin Lesar bio DUŽAN prema članovima HNS-a (a i simpatizerima ;-) tako nešto jasno i glasno reći.

A možda su razlozi (i) negdje drugdje ?

Možda se radi o određenom „demokratskom deficitu“ u HNSu i da budem iskren, to me uopće ne bi čudilo (koliko god me to činilo pomalo nesretnim :-). Jer, iako za Vesnu Pusić imam (imao sam?) maksimalni respekt još od onog dana kad je jasno i glasno rekla (i osudila!) ponašanje Hrvatske u Bosni (u vrijeme kad joj je to donijelo velike neugodnosti s kretenima poput Ćosića-Rojsa - ako se sjećate madraca ;-) a za Radimira Čačića sam siguran da je energičan i sposoban menadžer i da bi Polančecov (a i Sanaderov!) posao odrađivao n puta bolje, ipak ostaje ono ALI ...

Tu naprosto nešto fali ...

Ili bi možda bilo preciznije reći da ima toga „viška“ - viška skandala, viška korupcije i viška „rada na svoju osobnu korist“. A čini mi se da je rezultat tih „viškova“ bio i prilično nezgodni „manjak“ REZULTATA na prošlim izborima.

Jesu li odgovorni povukli/istrpjeli konzekvence svog lošeg rada ?
Jesu li zacrtali/odredili novi smjer i iskomunicirali ga javnosti i članstvu ?
Jesu li se potrudili proaktivnije djelovati kako bi višak (korupcije) i manjak (rezultata) zamjenili mjesta u rečenici ?

Ne, ne i ne – ili je bar takav moj dojam ... A prilično sam siguran da i Dragutin Lesar razmišlja slično. I stoga - odeeeeee ...

Što će biti dalje tek treba vidjeti i mislim da su sve opcije otvoreno :-). Ono što ovdje moram napomenuti je da je Dragutin Lesar jedan od rijetkih političara koje sam i osobno upoznao, i, zbrajajući te osobne dojmove s dojmovima iz virtualne (pollitika.com i blog) i medijske sfere (istupi na televiziji i novinama) mislim da će jedan riječ biti dovoljna: respect !!! Jer, ako bih morao odabrati hrvatskog političara za kojeg bih mogao reći da POŠTENO radi svoj posao, onda bi to bio upravo Dragutin Lesar.

A društvo bi mu pravili Ivo Banac, Tonči Tadić i Vesna Škare-Ožbolt ...

Hmmmm, svi u „privremenoj političkoj 'ladovini“, „slobodni ka tice“, „nezavisni“ i vjerojatno puni želje za „izravnavanjem računa“ s ovom nesposobnom korumpiranom bandom koja nam vodi državu ...

ŠTO SE ČEKA ;-))))) ?????


Post je objavljen 09.04.2008. u 19:23 sati.