Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/jasmyn

Marketing

Francuski

26. siječnja, 10:45

boomp3.com

Joanna ima referat tako profesorica sjedi iza i neće me vidjeti da pišem dnevnik. Treći sat je, još samo četiri. Preživjet ću. Ah, sad sam se sjetila! Neću. Imam audiciju za navijačice.

IMAM AUDICIJU ZA NAVIJAČICE!

Idelle neće izaći živa poslije toga. Ja vam kažem. Ona živa neće izaći. Rekla sam joj neka spava s jednim okom otvorenim. Samo se smijala. SMIJALA! Ona se samo SMIJALA! Evo vam cijeli razgovor pa ćete vidjeti.

Idelle: Baš lijep dan, bit će toplo danas.
Ja: Ma baš krasno. Još ćemo samo morati trčati na tjelesnom.
Idelle: Hahaha!
Ja: Samo se ti smij. Nemaju svi mamu doktoricu koja im može izmisliti alergiju na prašinu.
Idelle: Ona je završila farmaciju.
Ja: Svejedno, važno je to da ti ne moraš trčati.

Tu me primila za nadlakticu i povukla iza drveta.

Ja: Što je bilo? Koga si vidjela?

Idelle i ja mrzimo pozdravljati profesore tako da se obično skrivamo od njih. Ne znam od kud nam ta navika. Ponekad se skrivamo i od ljudi iz razreda, najčešće Annette i Joanne. Annette zato što je znate već kakva, a Joanna jednostavno... ona stvarno uvijek ima neki problem. Ili neku ultra super mega važnu vijest tipa kupila sam si nove gaće u Miss Sixtyju ili Nicholas je Tiffany rekao neka ide glumiti u porniću dok su zajedno čekali dodatni francuski, ajmeeee! Zamorno ponekad. Ona je stvarno prava trač baba, ali se stvarno dobro uklopila u razred.

Većina nas iz razreda smo išli zajedno i u osnovnu. Došli su jedino Trevor Brewer (dečko koji se preko noći iz malog štrebera pretvorio u glavnog štemera prvih razreda i počeo pušiti i to ne povremeno, nego ono, maratnoski, mislim, smrdi po cigaretama čim dođe u školu. Zapravo, više ni ne dolazi, samo ponekad), Joanna i Justin.

Ahh, Justin. Posvađali smo se čim smo se ugledali, više ni ne znam zašto. Mislim da sam ja njega prva počela zezati zbog njegove visine (na početku godine je bio stvarno mali, ali sad se opasno približava mojoj visini što bi onda uništilo sve moje fore), a on mene za povremene prištiće koje imam na licu. Zapravo, mislim da mi je smetalo što se odmah svidio svim curama. Ne zbog izgleda, nije baš nešto jako zgodan (ima običnu smeđu kosu i neke čudne oči) nego je stvarno zabavan i ponekad ima dobre provale.

Lorraine i Justin. Mi smo pojam u razredu za nekoga tko je posvađan. To je jednostavno tako. Ali meni je to zabavno jer nismo zapravo posvađani. Kad sam ja trebala baciti Idelle papirić s rješenjima pod testom iz engleskog on je počeo kašljati i odvukao pozornost profesorici. I ja njemu uvijek posudim gumicu kad treba. On je ok dečko.

AJME! GDJE SAM ONO STALA! AHA!

Idelle: Ma samo sam vidjela Maureen i njen čopor popularnih prijateljica u mikro-minicama.
Ja: Zašto se skrivamo od njih?
Idelle: Jučer sam od Joanne saznala da je Amanda slomila ruku.
Ja: Da, i?
Idelle: Pa sad više ne može navijati tako da će je mjenjati jedna od zamjena, najvjerojatnije Kirsten Grant.
Ja: Još uvijek ne kužim.
Idelle (već iznervirano): Pa sad im fali jedno mjesto zamjene i bit će audicija na koju bismo mogle ići.

Tu se sve zacrnilo i ostatka razgovora se ne sjećam jer sam pala u nesvijest.

ŠTO ONA MISLI!!?

Znam da je to prilika da upoznamo košarkaše i znam da je to prilika da se ona upozna s Thomasom i učini Nicholasa ljubomornim, ali

JE LI ONA NORMALNA!!? ONA JE NAS JOŠ JUČER PRIJAVILA!!!!

NA AUDICIJU!!!!!

ZA JUNIORSKE NAVIJAČICE!!!!!!!

BEZ MOG ZNANJA!!!!!!!!!

Umirem.

Pa navijačice su cure koje su u obučene od glave do pete u odjeću s potpisom! Cure koje uvijek imaju savršenu kosu i savršen ten! Za njih ne postoji pojam celulit po nogama! I ona misli da bismo se MI mogle mjeriti s NJIMA!!?

Dobro, priznajem, Idelle nema celulit, ali zato mora kosu prati svaku drugi dan jer joj se jako brzo masti. Ja svoju perem svaki treći. Obožavam svoju kosu. Tako je lijepo dugačka i sjaji se. I prirodno je plava. Ja bih imala kosu kao tiii... To Amber govori kad god uhvati priliku.

Iz našeg razreda nitko nije u navijačicama, ali iz ostalih paralelnih razreda jesu. Maureen, Amanda, Kirsten su jedine iz prvih razreda u juniorskim navijačicama.

U našoj školi postoje dva košarkaška tima, seniorski (treći i četvrti razredi) i juniorski (prvi i drugi razredi) tako da postoje i juniorske i seniorske navijačice. Općenito u našoj školi nema prevelikog kontakta između 'juniora' i 'seniora'. Oni u kantini sjede na desnoj strani, kod prozora koji gledaju na šumu, dok mi sjedimo na lijevoj, gdje nema prozora.

NE ŽELIM BITI NAVIJAČICA! NE ŽELIM!

A i sigurno neću proći. I onda ću se još više osramotiti! Nisam stigla ni vježbati zvijezdu zato što je gospođica Učinit-Ću-Svog-Bivšeg-Dečka-Ljubomornim-Pod-Svaku-Cijenu tek danas odlučila podijeliti sa mnom informaciju da idemo na audiciju.

Umirem.

Ajme, Philip je upravo skinuo gornju majicu i sad ima samo majicu bez rukava što pruža dobar pogled na njegove bicepse. Ili što već.

Možda ipak preživim još malo

***

Voljela bih da poslušate pjesmu. Stavljat ću jednu uz svaki post, ponekad će imati veze sa sadržajem posta, a ponekad neće.

I za kraj:
Svaka sličnost sa stvarnim događajima i osobama je slučajna belj


Post je objavljen 09.04.2008. u 18:54 sati.