Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/guzvara

Marketing

Piletina s pancetom

Nisam znala kaj bi radila za ovaj Uskrs, pa sam iskombinirala ovaj recept inspiriran Španskim pticama od Jane B.

Ispalo je tak dobro da sam ga jučer radila opet zubo

No, krenimo redom...

Potrebno vam je:

400g pilećih prsa (za dve osobe)
malo sira
malo šunkice
6 šnita pancete
čačkalice
malo vegete
ulje
mladi krumpir


Priprema:
Pileća prsa razrežete tako da dobijete 6 plosnatih "šnicli". Na sredinu stavite malo šunke i sira.



Zarolate i omotate s jednom šnitom pancete pa ušvrstite čačkalicama.



U većoj posudi zagrijte oko prst debljine duboko ulje (ja obično pomiješam maslinovo i obično).

Kad se zagrije, spustite u njega "paketiće" i "posolite" s malo vegete. Povremeno okrenite da se ravnomjerno speče. Gotovo je za cca 10-15 minuta.



Panceta će pustiti prekrasne mirise po cijeloj kući, a piletina će upiti slanoću.

Za prilog napravite pečeni krumpir tako da mladi krumpir narežete na manje, jednake dijelove, stavite u malo ulja, prekrijete s komadićima margarina i pečete u pećnici na 200 stupnjeva dok se lijepo ne zarumene.





Poslužite uz zelenu salatu i uživajte.

Kao prilog je odličan i krumpir ispod peke, pire krumpir ili povrće.

Dobar tek!

choco

Post je objavljen 09.04.2008. u 15:21 sati.