Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dnevniportal

Marketing

Haaški sudac Orie koristi obrazovni sadržaj portala Sutra.hr?

Nizozemac Alphons Orie miješa hrvatsko s neovisnim Kosovom

Nakon što je optužba na Haaškom sudu u predmetu Gotovine, Markača i Čermaka prikazala video koji je snimio pukovnik vojske takozvane Republike Srpske Krajine, a za kojeg je rečeno da je tamo bio zbog obrazovnih razloga, i obrana je izbacila svoj adut iz rukava. Radi se o videosnimci iz 1989. godine iz Kosova pokraj Knina na kojoj je zabilježen velikosrpski miloševićevski huškački miting na kojem je desetak tisuća ljudi vikalo ratne parole. Međutim, nizozemski je sudac nakon izlaganja Luke Mišetića i objašnjenja kako Srbi iz mjesta Kosovo pokraj Knina ne priznaju hrvatski suverenitet i državni teritorij u najmanju ruku složio začuđen izraz lica.

"Kako je moguće da je Kosovo tu kad je ono tamo?" čudio se Alphons Orie. Može li se smisliti opravdanje za suca koji bi trebao biti u potpunosti upoznat s predmetom koji vodi? Teško. Neće nas valjda stići još i neka optužba da smo izvršili agresiju na sada neovisno Kosovo.

S druge strane, ne možemo isključiti mogućnost da se sudac Orie išao putem interneta informirati o Kosovu pa je naletio na naš video na Youtubeu i - zbunio se.

Post je objavljen 09.04.2008. u 08:01 sati.