Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/getupstepup

Marketing

SRETAN RODJENDAN IZZY

znam da ne prolazi bas puno vremena izmedju postova ali danas moram napisati novi post jer je Izzy -jev rodjendan!!

IZZY STRADLIN

Izzy Stradlin


Danas mu je 46 smokin rodjendan!! moram napisati nesto o njemu!!!!



Izzy Stradlin (rođen kao Jeffrey Isbell, 8. travnja 1962.).
Izzy je - zajedno s pjevačem Axlom Roseom - bio dominantni tekstopisac za Guns N' Roses. Iako je Slash bio odličan lead gitarist, definirajući zvuk benda, Izzy je bio onaj koji je pisao i glazbu i riječi za pjesme Patience, Think About You, Mr. Brownstone, 14 Years, Double Talkin' Jive i You Could Be Mine.
O Lafayette(to je grad, za vas koji neznate), Izzy kaže, "Bilo je cool odrastati ondje. Ima sudnicu i fakultet, rijeku i željezničke tračnice. To je mali grad, pa se nije imalo šta raditi. Vozili smo bicikle, pušili travu, upadali u nevolje - bilo je kao Beavis and Butt-head."
Izzyevi glazbeni favoriti su Alice Cooper, Led Zeppelin i Rolling Stones.

U srednjoj školi Izzy je započeo bend sa Axlom Roseom. "Bili smo dugokosi likovi u srednjoj školi. Ili si bio sportaš ili si pušio travu. Nismo bili sportaši, pa smo se družili zajedno. Svirali bi pjesme u garaži. Nije bilo klubova gdje bi svirali, zato nismo došli dalje od garaže. Axl je onda bio sramežljiv što se tiče pjevanja. Ali oduvijek sam znao da je pjevačpjeva."

(nemoguce je povjerovati da je Axl bio sramezljivrolleyessmijehyesparty)



Ovo o pocetcima gunsa i njihovom trajanju cu preskociti,dovoljno je znati da je svirao gitaru -ritam.
Onda je napustio gunse...

(Axl je plakao kada je cuo da ih Izzy napusta jer oni su bili prijatelji oduvijek)

1993. Izzyjeva zamjena u GN'R, Gilby Clarke, je ozljedio zapešće u motorističkoj nesreći i nadolazeća Europska tuneja je bila ugrožena. Brzo rješenje je bilo potrebno, i Izzy je popunio prazninu i nakon toga se jos puno puta pridruzio Gunsima na nastupima.


2004. Izzy Stradlin i Duff McKagan, njegov bivši kolega iz Guns N' Rosesa, su surađivali na albumu Bubblegum Marka Lanegana


Kao i sa bivšim kolegom iz Gunsa, Mattom Sorumom, čini se da su Stradlin i Axl Rose popravili svoje prijateljstvo. Dojavljeno je da je Rose došao na rođendansku proslavu održanu za Stradlina u New Yorku.


(vecina je prepisana sa Wikipedie,a nesto sam ja dodala)

wave

Video


slide show sa Izzy -jevim slikama

(pjesma:sweet caress)



i jos jedan di se izzy axl i novinamcorgunsi malo glupiraju











Post je objavljen 08.04.2008. u 22:03 sati.