Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/opsa

Marketing

Deklaracija NATO summita u Bukureštu

Organizacija za promicanje sjeverno-atlantskih integracija (OPSA) objavila je prijevod Deklaracije NATO summita u Bukureštu koji u cijelosti možete pročitati ovdje. Deklaraciju je preveo Vedran Obućina, član OPSA-e.

U Deklaraciji se između ostalog iznose brojni planovi djelovanja NATO-a, potreba daljnje transformacije Saveza, ali i poboljšanje odnosa s javnošću.

Deklaracijom se pozdravlja napredak koji je Hrvatska napravila na putu u NATO. Napominje se kako će ulazak novih članova u NATO ojačati sigurnost u cijeloj euroatlantskoj regiji te pridonijeti zajedničkom cilju potpuno slobodne i mirne Europe. Pozivnica za članstvo Albaniji i Hrvatskoj označena je kao početak novog poglavlja regije koje pokazuje put u budućnost, u kojem će stabilna regija biti potpuno integrirana u euroatlantske institucije.

Šefovi država i Vlada članica NATO-a ocijenili su kako današnje informacijsko okruženje označava potrebu za odgovornom, brzom, točnom i uzvratnom komunikacijom s lokalnom i međunarodnom publikom u odnosima prema NATO-ovim politikama i uključenjima u međunarodne operacije. U tom kontekstu istaknut je napredak napravljen u povećanju NATO-ovih strateških komunikacijskih sposobnosti. Pozdravljeno je i pokretanje novog internetskog NATO TV kanala, koji će uključivati redovne vijesti i video izvještaje, naročito iz NATO misije iz Afganistana. Označena je i obveza u potpori daljnjeg poboljšanja NATO-ovih strateških komunikacija do NATO summita 2009. godine.

Post je objavljen 08.04.2008. u 17:55 sati.