Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/povratakpitomace

Marketing

Za glazbeni festival „Pjesme Podravine i podravlja Pitomača 2008“, Županija uplaćuje 50.000,00 kuna

Kroz godine do sada, Festival Pjesme Podravine i podravlja u Pitomači izrastao je u jasan i prepoznatljiv dio, ne samo Virovitičko – podravske županije i Pitomače, već i ovoga dijela Hrvatske.
Ove godine, 13. i 14. Lipnja, Festival će doživjeti svoje 16 izdanje. Potičući glazbeno stvaralaštvo ovoga kraja Virovitičko – podravska županija je za festival „Pjesme Podravine i podravlja Pitomača 2008“, uplatiti 50.000,00 kuna, kako bi ova glazbena manifestacija i ove godine bila na visokoj razini kao i do sada.
Podsjetimo, „pjesme krajeva uz Dravu razlikuju se u srodnim posebnostima u glazbi i stihovima, u raznolikoj lepezi značajki, od široke melodijske ravničarske elegičnosti, do rustikalne zaigranosti pučkih plesova, prigodničarskih napjeva i pošalica. Pitomača u Podravini na samom je rubu područja kajkavskog narječja i zemljopisno je u središtu hrvatskog podravlja. Tu se odvajkada susreću, pa i prožimaju i "kaj" i "što" s primjesama slavonske ikavice, a u pučkoj pjesmi jednako su prisutni i gudci mužikaša i cimbal i tambura – napisao je svojedobno proslavljeni Drago Britvić evociravši dojmove o festivalu „Pjesme Podravine i podravlja“.
Prva večer Festivala rezervirana je za male sastave i soliste, a završna večer za male sastave i soliste uz pratnju Tamburaškog orkestra HRT-a.
Dvostruki nosač zvuka sa skladbama prve i završne večeri izdat će Croatia records, a obje večeri biti će snimljene i emitirane u programu HTV-a.
Vpž

Post je objavljen 08.04.2008. u 16:47 sati.