Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/samoyedi

Marketing

legende o samoyedima

Poslje ovoga posta o legendama marljivje ću pisati.Oprostite na nepisanju bloga.bio sam zauzet (nije bitno s ćim).e i moja najdraža prijateljica je topla pa nemogu k njoj crycrycry

Postoji legenda da su Samojedi, pleme koje je nekada naseljavalo centralnu Aziju, živjeli sa svojim psima još i prije nego što su napustili svoju postojbinu. Legenda govori o pustinjskim ljudima koji su prije više od 35000 godina, bježeći od neprijatelja prema sjeveru kroz Mongoliju, došli do ledom okovanog Arktika. Legenda dalje priča o psima krem boje, čije je krzno izblijedjelo na arktičkom suncu kada su jednom zauvijek napustili pustinju, poprimivši srebrni odsjaj teritorija okovanog ledom koji su naselili.

postoji i legenda da su plemena zbog zajedničkog suživota, bilo koji oblik agresivnosti prema ljudima ili drugim psima kažnjavalo smrću. Višestoljetnim bliskim i neprekidnim kontaktom čovjeka i psa razvila se pasmina koja je radila ukorak s njim, odmarala se u toplini njegova doma, žestoko se borila uz njega u životnim bitkama, radeći marljivo i ustrajno imala je samo jednu želju - da ugodi čovjeku.

Host unlimited photos at slide.com for FREE!

Post je objavljen 08.04.2008. u 16:05 sati.