Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/onlyblog

Marketing

Real 2010. godine uzima Ronalda za 10 milijuna funti

Britanski mediji razotkrili su plan vodećih ljudi madridskog Reala. Cristiana Ronalda uzeli bi Manchester Unitedu u ljetu 2010. godine po Websterovu pravilu...

Riječ je o presedanu koji dobio ime po današnjem nogometašu Glasgow Rangersa Andyju Websteru (26). Škot se 2006. godine prvi pozvao na Fifin famozni članak 17. pravilnika o statusu igrača, kojim mu je omogućen prelazak u drugi klub (Wigan) tijekom treće godine odrađivanja četverogodišnjeg ugovora u Heartsu.

Prema pisanju Engleza, iz Real Madrida pokušavaju instruirati Portugalca da se na kraju sezone 2009./2010. godine pozove na istu Fifinu regulu, koja bi ga, uklopljena u liberalne radne zakone Europske unije, oslobodila daljnje dvogodišnje ugovorne obveze prema Manchester Unitedu.

Zauzvrat bi Real Unitedu platio samo iznos dvogodišnje Ronaldove plaće na Old Traffordu (deset milijuna funti).

Upravo je na tom tragu i nedavna izjava Realova trenera Bernda Schustera, koji je izjavio da Ronalda Real ne može dovesti u vrlo bliskoj budućnosti, ali da će ga kroz određeno vrijeme moći.

Zbog tog razloga Alex Ferguson je počeo već sada pregovore o produženju Ronaldova ugovora do 2014. godine. To bi ga na Old Traffordu zadržalo još najmanje četiri godine obzirom da se Websterovo pravilo može primjenjivati samo dvije godine i manje od isteka ugovora.

Nema sumnje da se radi o mogućnosti koju će klubovi sve više koristiti u budućnosti i koja će na ozbiljan test stavljati predanost igrača momčadi za koji igraju. Kako, međutim, zgodnu situaciju sada koristi Real, jednog će je dana netko drugi koristiti protiv Reala.


Post je objavljen 08.04.2008. u 11:05 sati.