Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bookaleta

Marketing

Svi ste pozvani

Pučko otvoreno učilište u Pazinu i Naklada ZORO pozivaju vas na predstavljanje nove knjige pazinsko-riječkog pisca Željka Maurovića

MENTALNE MAPE

u utorak, 08. travnja 2008. u 19,00 sati u Spomen domu, Pazin


Zbirku pripovijedaka "Mentalne mape" Željka Maurovića objavila je Naklada ZORO iz Zagreba. Uz autora, o knjizi će govoriti njen urednik Davor Šišović.

Željko Maurović je inače rođen u Pazinu 1948. godine, već nekoliko desetljeća živi u Rijeci gdje predaje sociologiju na talijanskoj srednjoj školi, a "Mentalne mape" su mu treća knjiga, nakon zbirki "Modeli mimikrije" te "Istočno od Sunca, zapadno od Mjeseca". U svojim pričama Maurović se bavi egzistencijom i bitkom malog čovjeka, u nekim se pričama amarcordskim reminiscencijama vraća u pazinsko djetinjstvo i mladenaštvo, u nekima problematizira urbani život intelektualca, pogotovo u srazu s birokracijom i birokratskim svjetonazorom, a jedan od literarnih izazova mu je i povijest, bliža ili dalja, kojoj pristupa na pomalo borgesovski način, tražeci zaboravljene ili slabo zamjetne tragove i asocijacije na pojmove današnjice kojima se porijeklo zagubilo u povijesnom zaboravu.

Radujemo se vašem dolasku!

Prije nekoliko dana Mentalne mape su u vrlo ugodnoj atmosferi predstavljene i u Zagrebu, a ovdje pogledajte kako je to tamo bilo.


Post je objavljen 08.04.2008. u 09:16 sati.