Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/angelvswitch

Marketing

Dragocjenost Života

_Život je dragocjenost koja se ne može kupiti ni prodati. Svaki čovjek živi svoj život i upravlja njime. Ili bi to tako trebalo biti.

_Danas se život izgubio u moru drugih stvari. Sama ta riječ trebala bi označavati nešto posebno, nešto što je neprocijenjivo i nešto što je važno. Bez obzira vjerujemo li u život poslije smrti i "drugu šansu" ili ne, trebali bi smo ga više cjeniti.

Image Hosted by ImageShack.us


_Trgovinu ljudima možemo smatrati jednim od oblika nepoštivanja života. Prodajom ili kupnjom čovjeka na jedan način određujemo njegovu cijenu. Cijenu njegova života. Tako zarađujemo na nečemu što nam ne pripada, što nije naše, ali i umanjujemo vrijednost života te on više nije neprocjenjiv.

_Ni jedan čovjek nebi smio biti u vlasništvu drugog čovjeka. To je kao da život gospodari životom, a život i život se međusobno ne razlikuju. Nije pošteno da netko upravlja životima drugih ljudi jer svatko ima pravo živjeti svoj život. To je kao da netko živi umjesto tebe.
Život i život se ne razlikuju? Tu nisam mislila na život bogataša i život siromaha jer se oni uvelike razlikuju, već na pojam život kao dar- sa kršćanskog aspekta život je Božji dar.

Image Hosted by ImageShack.us


_Oduzimanje tuđeg života ne mora biti samo gospodarenje, posjedovanje tuđeg života. Tu se svakako može ubrojiti i ubojstvo. Nema dana kada u medijima izostane riječ ubojstvo. I slušajući to svakodnevno, sve manje pažnje obraćamo na to i... Kao da nam prelazi u naviku. A reakcije na ubojstvo postaju normalne, kao da to i nije tako važno. Dogodilo se. I tako život opet gubi na svojoj važnosti, bez obzira na to dali se netko poigrava tuđim ili svojim životom.

_Život je nešto što nema cijene ni vlasnika. Život je svaki novi dan bez obzira na to kakav on bio. Život je neprocjenjiv. Tako trebamo gledati na njega i kao takvog ga živjeti, te ne smijemo dopustiti da drugi odlučuju o našem životu!


Image Hosted by ImageShack.us


Post je objavljen 07.04.2008. u 16:41 sati.