Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/knjigoljub

Marketing

Četvrti Anarhistički sajam knjiga u Zagrebu




Četvrti Anarhistički sajam knjiga u Zagrebu
11. - 13. travnja 2008.


U Zagrebu se već četvrtu godinu za redom događa Anarhistički sajam knjiga, manifestacija koja je tijekom svog postojanja okupila i predstavila sedamdesetak izlagača te okupila nekoliko tisuća posjetitelja.
Sajam je tijekom prve tri godine organiziran na tri različite lokacije, a sada se vraća na početak - u galeriju Nova od kuda je sve krenulo 2005. godine.

Zagrebački Anarhistički sajam knjiga (ASK) postaje dugoročan projekt koji se i dalje razvija, a iz godine u godinu okuplja sve veći broj sudionika i sudionica, bilo da je riječ o izdavačkim kućama, grupama, malim projektima, promatračima i promatračicama, ili tek znatiželjnicima/ama koje zanima o čemu je tu zapravo riječ.

Prva tri sajma knjiga su bila uspješna, barem prema reakcijama sudionika i sudionica, ali i osoba uključenih u organizaciju cijelog događaja. Tijekom prve tri godine sajam je okupio sedamdesetak izdavačkih kuća i projekata, te par tisuća posjetitelja i posjetiteljica.

ASK se događa u Zagrebu, kako bi se na lokalnoj razini razvila dostupnost slobodarske i srodne literature, ali i proširile diskusije koje se vode unutar pokreta, te se dovele do zaključaka važnih za sredinu u kojoj živimo. Zato se u sklopu ove manifestacije osim samog sajma knjiga događa i popratni program koji uključuje diskusije, predstavljanja knjiga i projekata, te video projekcije.

Ideja Anarhističkog sajma knjiga je u našoj sredini stvoriti mjesto susretanja, kako na lokalnoj, tako i na međunarodnoj razini, tako će na ovogodišnjem sajmu sudjelovati grupe, projekti i izdavačke kuće iz regije, ali i Engleske, Italije, Rusije, Švicarske, Češke i Kanade.

Sajam se događa u galeriji Nova, Teslina 7, u Atriju, a popratni program u net klubu Mama, Preradovićeva 18, te dvorani Zelene akcije, Frankopanska 1.

Više informacija o ovogodišnjem sajmu i programu sajma potražite na:
www.ask-zagreb.org

Cjelovit program 4. Anarhističkog sajma knjiga dostupan na ovome linku






Post je objavljen 07.04.2008. u 17:09 sati.