Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/meridijan16

Marketing

Globalno (mo'š si mislit) zatopljenje...


iznad oblaka



Sve je počelo jednog dana kad smo se šef i ja vraćali s terena, vozili se autoputom i uživali uz drugi program HR-a. Na programu je bilo riječi o očuvanju okoliša ili tak nekaj slično. U jednom trenutku se govorilo o nekim aspektima globalnog zatopljenja, na što je moj šef reagirao naglom promjenom frekvencije na radiju i izjavom: «Ja ne vjerujem u globalno zatoljenje!».

HALO??? Mislim, ono, kak to misliš ja NE VJERUJEM u globalno zatopljenje???
Pa o čemu slušamo zadnjih deset godina? Pa o čemu onda pričaju kad vele da se diže razina mora? A ono da rastu prosječne temperature na Zemlji?? Jedna od prilično sigurnih stvari na svijetu je to da POSTOJI globalno zatopljenje i da nam dobra stara majčica Zemlja lagano odlazi u qrac.. To je sigurno kao da je sutra nedjelja, ne?

«Ne. Ja ne vjerujem u to. To je sve izmišljotina medija!»

Bio sam toliko zatečen tim izjavama da sam ostao otvorenih usta i bez riječi..
I nakon toga je krenulo...
Prvo sam na radiju (opet) čuo nekog lika kak objašnjava da je ljudski doprinos globalnom zagrijavanju samo 30%, a ostatak je neki prirodni proces koji bi se desio sa ili bez nas ljudi. Nakon toga, neki drugi dan, opet HR, govori se o tome da su krave diljem svijeta zaslužne za uništavanje ozonskog omotača i gl.zatopljenja. Jučer opet neki znanstvenik veli da se podiže razina snijega i leda na polovima Zemlje... I još da su se smanjile ozonske rupe?!!

Dobro ljudi, pa kae ovo??? Urušavaju mi se stranice razuma.. Gledali ste matrix, ne?


Post je objavljen 05.04.2008. u 16:18 sati.