Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bacikocku

Marketing

LABIRINT

Ime za klub inspirirano je filmom Labyrinth Jima Hensona, snimljenim 1986., koji je za izvršnog producenta imao Georga Lucasa, a u ulozi kralja goblina bio je David Bowie.
Ima više značenja labirinta kroz povijest, no neću sad daviti s time nego evo mali osvrt na labirinte u stolnim društvenim igrama.

Image and video hosting by TinyPic
"For my will is as strong as yours, and my kingdom is as great..."

Popriličan broj stolnih društvenih igara u imenu nosi u sebi riječ labirint! Čak 23 igre, od kojih je jedna porijeklom s Krete i datira oko 1000 g.p.K. - današnja verzija ove igre zove se Minotaurov labirint, igra se bacanjem kockica i namijenjena je za 2-4 igrača. Većinu igara izdao je njemački Ravensburger, pa tako i "Labyrinth" iz 1986. (nema veze s Hensonovim filmom!) koja je namjenjena djeci od 8 godina na više (ma igraju to i manji klinci, mada ima i verzija za od 5 na više ako vam je klinac bedast:)). Igra je za 2 do 4 igrača i može se naći i kod nas u dućanima.
Image and video hosting by TinyPic
Ravensburgerov Labyrinth

Među mnogima zapela mi je za oko ova igra iz 1970. koju mislim svi znaju, a u kojoj je cilj metalnu kuglicu provesti što dalje kroz labirint pun rupa - nije baš društvena igra jer ju igrate sami, a zna i dobro naživcirati (ima je za kupiti i kod nas).
Image and video hosting by TinyPic

Među ove 23 našla se i jedna pod imenom The Lord of the rings Labyrinth - no tematski jedino što povezuje ovu igru s knjigom Tolkiena su likovi i teško da će se svidjeti fanovima ove trilogije (ili će se možda svidjeti samo njima?). Naravno i prema filmu "Labyrinth" Jima Hensona napravljena je igra Labyrinth the mystical maze game za 2-4 igrača, koju bih jakoooo rado posjedovao.
Image and video hosting by TinyPic
na kutiji se nalaze likovi: Ludo, Hoggle i Sir Didymus

U većini igara s tematikom labirinta moguće je mijenjati izgled labirinta, jer je mapa na kojoj se igra sastavljena od pločica. Tako je i u ovoj prikazanoj na slici dolje
Image and video hosting by TinyPic
Master Labyrinth (1991)

Dungeons & Dragons Computer Labyrinth Game??? Nije kompjuterska nego ima elektroničku ploču koja je osjetljiva na dodir, a zvuk koji stvara omogućuje vam da locirate gdje se nalazi zid labirinta (svakim novim igranjem mijenjaju se pozicije zidova). Igra je iz 1980. za 1-2 igrača.
Image and video hosting by TinyPic

Niti jedna od ove 23 igre nije stekla neku slavu ili veliki interes kod ljubitelja stolnih društvenih igara, što ne znači da se Ravensburgerov Labyrinth ne prodaje dobro niti da neka od njih vama ne bi bila omiljena igra, a možda i nabavim koju za klub kad se već zove LABIRINT!

Post je objavljen 05.04.2008. u 18:39 sati.