Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/promisesarejustempitywords

Marketing

....vile valo.....

Sin finskog taksi vozaca Karia I njegove madjarske zene Anite, Ville Hermanni Valo, frontmen finske rock-metal grupe, rodjen je 22. Novembra 1976. godine, u malom predgradju Helsinkija zvanom Vallila.
Nakon sto je se rodio, njegovi roditelji sele u mjesto zvano Oulunkyla, gdje njegov otac otvara sex shop, gdje je I Ville radio u tinejdzerskim godinama. Jos kao djecak na njega su imali veliki uticaj njegovi muzicko orijentisani roditelji, koji su ga uveli u vode poznatih finskih izvodjaca kao sto su Tapio Rautavaara I Rauli Badding Somerjoki, ali I u strane bendove kao Kiss, Black Sabbath i Iron Maiden.
Njegov interes u muziku se dalje prosirio na reggae, blues, i country muziku od izvodjaca kao Johnny Cash, Roy Orbison I Neil Young. Od ranih godina Valo pokazuje svoj entuzijazam ka muzici, i ucestvuje u mnogim projektima I bendovima kao sto su B.L.O.O.D. (1986-89), Eloveena Boys (1987-88), Kemoterapia (1989-97).
1995. godine Vile sa svojim starim skolskim drugovima Mikkom ("Lilly Lazer") Lindstrom i Mikkom ("Migé Amour") Heinrik, uz jos dva clana bubnjar Juhana Rantala I klavijaturist Antto Melasniemi okuplja bend kojem daju naziv His Infernal Majesty, no nakon mnogih polemika o nazivu I pogresnih interpretacija, skratili su naziv benda u HIM. Njihov stil muzike je mjesavina goth-rock uz heavy metal zvukove, tekst im se orijentise na misticne, tamne, i fatalno romanticne stihove. Mediji su njihov stil jednostavno proglasili Love Metal.
Njihov debi album nosi naziv: EP 666 Ways To Love: Prologue i njime su poceli stvarati svoje fanove, prije svega zato sto se na albumu nalazila obrada Chris Isack-ove pjesme Wicked Game, kao i od malo starijeg benda: Blue Oyster Cult-a pjesma Don't Fear The Reaper. Sve ostalo je vec poznato… :P
Osim toga Ville ima i brata koji je rodjen 1984. godine i zove se Jeese i bavi se boksom. Takodje Ville je od 2005.godine vjeren sa Jonnom Nygren. Iako boluje od astme, Ville je stravstveni pusac i alkoholicar, tako da ga rijetko mozete vidjeti bez cigare ili jegermeistera. )nedavno je ipak presatao piti, i smanjio je sa pusenjem


Post je objavljen 05.04.2008. u 14:00 sati.