175 g maslaca
800 g svježeg kravljeg sira
1 zelena paprika
1 češanj češnjaka
1 crvena paprika
čili paprika
1 manji crveni luk
3-4 žlice nasjeckanog peršinovog lišća
3-4 žlice nasjeckanog vlasca
50 g sezama
slatka i ljuta paprika
sol, papar
Maslac sobne temperature dobro izmiksajte da bude kremast pa mu dodajte dobro izmiksani svježi sir.
Smjesu izmiksajte u glatku kremu i podijelite ju na 3 dijela.
U prvu smjesu dodajte na kockice narezanu zelenu papriku, sol, papar i zdrobljeni češnjak (po želji možete dodati i 2-3 žlice konjaka ili Sherryja).
U drugu smjesu dodajte na kockice narezanu crvenu papriku, nasjeckani čili, sol, slatku i ljutu papriku.
U drugu smjesu dodajte nasjeckane začinske trave, sitno nasjeckani crveni luk, sezam, sol i papar.
Okruglu posudu promjera 20 cm obložite folijom pa po želji poredajte pripremljene smjese, jednu na drugu.
Stavite u hladnjak na 3-4 sata.
Izvadite tortu iz kalupa, odlijepite foliju, ukrasite po želji.
(U smjese, po želji, možete stavljati i drugo povrće, začine, šunku…)
*Recept je iz časopisa «Burda Moden», 9/1986.
Post je objavljen 05.04.2008. u 13:20 sati.