Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/umojojkuhinji

Marketing

Pikantna torta od sira

Image and video hosting by TinyPic


175 g maslaca
800 g svježeg kravljeg sira
1 zelena paprika
1 češanj češnjaka
1 crvena paprika
čili paprika
1 manji crveni luk
3-4 žlice nasjeckanog peršinovog lišća
3-4 žlice nasjeckanog vlasca
50 g sezama
slatka i ljuta paprika
sol, papar


Maslac sobne temperature dobro izmiksajte da bude kremast pa mu dodajte dobro izmiksani svježi sir.
Smjesu izmiksajte u glatku kremu i podijelite ju na 3 dijela.

U prvu smjesu dodajte na kockice narezanu zelenu papriku, sol, papar i zdrobljeni češnjak (po želji možete dodati i 2-3 žlice konjaka ili Sherryja).

U drugu smjesu dodajte na kockice narezanu crvenu papriku, nasjeckani čili, sol, slatku i ljutu papriku.

U drugu smjesu dodajte nasjeckane začinske trave, sitno nasjeckani crveni luk, sezam, sol i papar.

Okruglu posudu promjera 20 cm obložite folijom pa po želji poredajte pripremljene smjese, jednu na drugu.

Stavite u hladnjak na 3-4 sata.

Izvadite tortu iz kalupa, odlijepite foliju, ukrasite po želji.

Image and video hosting by TinyPic


(U smjese, po želji, možete stavljati i drugo povrće, začine, šunku…)


*Recept je iz časopisa «Burda Moden», 9/1986.




Post je objavljen 05.04.2008. u 13:20 sati.