Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/babylonzoo

Marketing

IN MEMORIAM

` U stepenastom viđenju vrijednosti i kvaliteta duša na najvišem stupnju stoje Divlje duše. To se one nesavladive, urlajuće, žedne i gladne bijesa, uragana, samrtničke strasti ajkule , teške more krajolika koji pada u mjesečarstvo s užasom viđenja sunčeve svjetlosti.
DIVLJIM DUŠAMA NIKAKVO I NIČIJE RAZUMIJEVANJE NIJE POTREBNO`.

` U svim oblastima divlje duše neprekidno vlada kaos - to treba zamisliti kao `kaos višeg reda`, što je savršeni princip meteža koji je Divlja Duša sama ustanovila i sama ga se pridržava u svim poročnostima koje su joj pristupačne.
Nezakonito ?`

Marija Čudina

...
CURT COBAIN POČINIO JE SAMOUBOJSTVO.
SO CURT IS DEAD.


...
Nisam išla nikamo. Bila sam na V.ovom partyju. Točno prije godinu dana na istom partyju upoznala sam E.
Nisam umeđuvremenu o tome puno razmišljala. Razmišljam, kada sam se spremala taj dan nisam slutila nikakav susret, kao nekada kada ga namjerno tražiš, pa ćeš i prvu žabu koju sretneš krstiti u princa samo da ispuniš svoje očekivanje.
Kasnije, u krevetu slušala sam Einstürzende Neubauten i koncentrično širila misli u jedinoj formaciji u kojoj se znam kretati : spirali.
Bolesno....
Onda jesam. Jer tko zna....ne ja...da nikada nisam gubila kontrolu...
Naslikala sam jednu nasmiješenu vješticu za koju svi kojima pokažem kažu da je Drvo koje se smije.
Što god bilo zaljepila sam ju na ormar.
Promatrala sam natpis ` INVENTURA` na unutrašjoj strani moje sobe. To se naravno, odnosi na van. Izvan sobe je inventura - NIŠTA VIŠE NIJE ISTO i zato se stalno mora procjenjivati iznova vrijednost svega.
Vani je kaos.
Kada unutar sobe u kojoj je uvijek sve isto razmišljam o ` izvansobnom` prostoru osjećaam se istovremeno uplašeno i sigurno.
Kao da sam vječno na dva mjesta : jedno je uporište, utočište, drugo je bojno polje. Prisutna u utočištu sobi, moje misli su na bojnom polju.
Vani, na bojnom polju, moje misli su u sobi.
Po podu su razasute boje.
Što radim s njima ?
Nemam pojma. Slušam Faust :` It` s a rainy day, sunshine girl` i ruka se kreće animirana glazbom. Ispada kišni dan nekoj sunčanoj djevojci.
Možda ne radim zapravo ništa. Stalno me brine da ne radim ništa. Još uvijek obuhvaćam sve oko sebe u svim smjerovima u širokom radijusu.
Čekamo to.
To je kao onaj razgovor između M. i mene u kojem se ja divim D. koja je uvijek sva u crvenom, čak joj je i kosa kričavo crvena, a ja uvijek nosim sivo.
Ja govorim M. koliko me ona takva crvena uzbuđuje, a on ništa ne razumjevši pita zašto JA nisam crvena, zašto sam siva, čak mi je i kosa sivo - plava.
Odgovaram kako ne mogu, da još nisam došla, izašla, preobrazila se, našla Duh. Nije moje vrijeme i to je kao da optužuje biljku koja je još klica u Zemlji.
Praktički - nisam rođena. Nisam ni mrtva, ali upravo u istoj mjeri nisam ni živa.
Moje oči okrenute su prema crvenoj D., ali to su oči promatrača, a ne ruka koja poseže.
...

Smirila sam se. To ne znači da mislim da sad ZNAM.
Samo sam se pomirila s tim.
Ništa nisam napisala u testu iz matematike, zato što nikada ništa nisam ni slušala. I kako da sam ispravim ocjenu kada ništa tu ne mogu promijeniti niti se mogu prisliti na interes.
No KEMIJA je bila zanimljiva. Učili smo o rasipanju svjetlosti u koloidnim otopinama. Kaže ` TYNDALOV FENOMEN` i onda...čestice koloidnih otopina rasipaju zrake svjetlosti u svim smjerovima. Ova pojava se dobro uočava ako se promatra okomito na smjer širenja svjetlosti pri čemu vidimo svjetlu plohu...itd...itd...i sad : ČESTICE POSTAJU MALI IZVORI SVJETLOSTI !!
Nije li to transcendentalna kemija, trans- kemija, metakemija, alkemija ??
Interkemija - znanost o pročavanju promjena svetlosti aure
Astralkemija - znanost o proučavanju promjene kemijskih spojeva u tijelu kako tijelo postaje tijelo svjetlosti , ne događa li mu se TYNDALOV FENOMEN ???
Događa. Zašto sad onda nemamo filozofiju slijedeći sat na kojem ćemo raspraviti Tyndalov fenomen u poimanju bitka , a ???
To bi bio spoj znanja u Znanje, ko ga je razrezao i sad nam dobacuje nepovezane komadiće ??
To bi bio spoj fizikalnih zakona i eteričnih, tj. fizikalno KROZ eterično, kao potku, jer obratno nije moguće.
Ja sam to ustanovila još prije dvije godine kada smo učili o GREENHOUSE EFFECTU.
Znati sve mijene značilo bi znati točan čas kada će se gusjenica preobraziti u leptira , značilo bi znati točan čas svega, jer ti bi bio to `sve`.
Gusjenica svakako nije kreten, ali ljudi jesu.
...
Ni Kurt nije bio kreten, ali smučio mi se razgovor , plakanje i naklapanje o tome zašto se Kurt ubio.
Majmuni.
Slušala sam ih kako majmunski pametuju kao da su bili rodbina s Kurtom ( ustvari što uopće i rodbina zna o tebi ? )
Svatko ima teoriju.
Ja neću ništa komentirati. Što se tu ima `misliti` ?
Užasava me ta `upućenost` u tuđe živote i smrti kojom se oni sami izuzimaju iz kola, kao da su stijene i neće nikada pasti u svoj zakoniti bunar.
Ne osuđujem ih.
Oni su ono drugo cvijeće kojima je ugodno biti to što jesu i jednog će se dana nonšalantno osvrtati i sentimentalno trubiti kako nam je bilo kraaaaaaaasno.
...
No, P. je kao i uvijek bila nenadjebiva.
Krenulo je kako uvijek krene : P. me šarmatno odere za kavu, cigarete i pinku. Ja pristajem jer znam da će mi uskoro krenuti P. show. P. to radi kao uvertiru, a ovo je plaćanje ulaznice.
Zatim me P. bez objašnjenja i najave vodi u neku pizzeriju u kojoj nikada nisam bila i upoznaje me s nekim macho tipom koji nas obje pokušava zabljesnuti sa :` Cure ne znate vi ko sam ja, ja sam pjev`o s Hladnim Pivom`.
P. mrtva hladna počinje sa fabuliranjem u stilu :`Jel ? A ova moja frendica ovdje`....i zahuktava se.
Frendica ( ja) je dakle vrlo utjecajna osoba s IQom 250, wunderkind pijanistica, potomak mađarskog grofa . Moram biti ozbiljna, iako se P. i ja cijepamo od smijeha kad Ladan Pivo ne gleda.
Ladan Pivo je u transu, ali mi imamo sastanak s Vladom i Elizabetom, vidimo se drugi put, ciaooooooo.
...
A onda opet malo maštam o M.
Jedva čekam ljeto da ih gledamo dalekozorima kako skaču bez nepotrebnih kupaćih rekvizita po jezeru.
To je baš ispravna slika.




....
Nadovezak na Dakinčinu kontemplaciju u grunge-u, originalan izvadak iz dnevnika tadašnjeg ...






Post je objavljen 05.04.2008. u 11:38 sati.