Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/thejourney

Marketing

Odlazi nam Bertie

Odlazi nam Bertie (pogledajte sliku, izvrsna je sretan).
Irska više neće biti ista wink. Ili možda hoće? Dolazi nam Brian.
Bertie, Brian, Franjo, Stipe, Ivica, Ivo, Bill, George...ma sve se to svede na isto. Jedan više zabavlja naciju sa suđenjem o mutnim radnjama s Monikom (Iako što nacija ima s tim? Samo ga je Hilary trebala pitati za zdravlje....), drugi sa suđenjem o svojim mutnim financijama, treći ljute naciju jer im se ne sudi o mutnim financijama i tako to u nedogled, ali svugdje je slično; jedino što je to teže podnijeti u zemljama koje imaju manje novaca. Ali gdjegod se okreneš, magla svuda oko njih.
Joj, kako sam slijepa....Ma da malo bolje pogledamo, vidjeli bismo da svi oni rade ZA svoju naciju i na tom su mjestu iz pukog altruizma. Bertie je to tako lijepo objasnio u svom zadnjem obraćanju naciji gdje je objavio otkaz....
Ja sam davno prestala pratiti Dnevnik da se ne živciram. Ovdje sam počela čitati Irish Independent da budem u tijeku i naučim tko je Taoiseach (premijer), a tko Tanaiste (zamjenik premjera). I tek što sam naučila, Tanaiste zamjenjuje Taoiseach-a. Zašto? Zato što Irska ipak ima Mahon Tribunal koji nikako ne pušta premjera na miru dok ne objasni otkud su tisuće British pounds lijegale s vremena na vrijeme na njegov račun prije 15-ak godina. Jedan dan je to posudio prijatelj za preuređenje kuće koju je iznajmljivao od prijatelja (ako se dobro sjećam, istog koji je posudio)... pa su odjednom isti ti novci bili od plaće koje je njegova tajnica uredno stavljala na banku, onda ih je odjednom naslijedio pa ne znam što sve nisam čitala zadnjih mjeseci kao objašnjenje. Sve to je bilo tako dok se činilo da banka ne čuva potvrde o tako dalekim transakcijama. Prije jedno 2 - 3 tjedna, nađoše se papiri s tajničinim potpisom i tajnica se odjednom sjeti da je ipak stavljala na banku u premijerovo ime neke novce u stranoj valuti, a ne samo u domaćoj. Još je u nekom trenutku izletilo kako je prije 15 godina, tada njegova životna partnerica, koja je radila u istoj stranci, Fianna Fail, dobila od stranke zajam od 30000 da otkupi kuću za svoje 2 stare tete koje su ako ju ne bi bile tada otkupile, morale seliti. Jako osjećajan potez. Dođe mi da se zaposlim tamo ako sve zaposlenike (koji žive s Bertiem ili ne wink) tretiraju tako jer su uvjeti kredita više nego povoljni; treba ga vratiti kada stranci zatreba, a nije joj zatrebalo svih ovih 15 godina.... Ma koje španjolske sapunice.... Treba samo osnovati ovakav nekakav Tribunal i ima zabave na bacanje za narod.
Zadnja 3 tjedna zbog putošestvija nisam pratila detalje, ali kad sam došla, čujem da sa 6.5. Bertie daje ostavku . I nakon što je zahvalio svima živima i mrtvima oko njega, reče da ostavka nema veze sa suđenjem. Isključivo je motiviran željom da promjeni političku dinamiku Irske: "What I announce today is completely inspired by the desire to refocus the political dynamic in Ireland."
I onda uspije nakon nekoliko rečenica u kojima kaže kako sve što se govori na suđenju nije istina, reći da je odlučio dati ostavku da rad njegovih kolega u vladi ne bude poremećen stalnim publicitetom oko suđenja. Hm, onda ostavka ipak ima veze sa suđenjem, čini mi se. Ili sam ja zbunjena? sretan:
"It had always been my intention to review my position as Taoiseach and leader of Fianna Fail in the aftermath of next summer's local and European elections. But having reflected on the need to ensure that the work of my ministerial colleagues is not distracted from by incessant publicity about the Tribunal, I have decided of my own volition to bring forward the date.
No, u svakom slučaju, radi se o čistom altruizmu prema kolegama i narodu.
Svatko je nevin dok mu se ne dokaže krivica, ali pitam se zašto i kako tijekom tolikih mjeseci čovjek ne može objasniti porijeklo svojih financija?
U svakom slučaju, ja bih Bertieu dala Oscara i nije mi jasno zašto ga njegova kći nije progurala u film P.S. I Love You koji je snimljen po njezinoj knjizi....
Baš će mi faliti kad ode s irske scene wink.
A kad se sjetim kako je Bertie, bez obzira na sve vanjske i unutarnje karakteristike, očito jako privlačan mnogim ženama, mislim da bih jednom neki post morala posvetiti temi "Što žene privlači kod muških". Eh, to je tek jako mutna tema, mutnija od svjetske politike sretan.

----------------------------
Moram dodati daljnja događanja sretan; Bertie izjavljuje da bi se pozicija takvih sudova trebala revidirati i da bi ih se moralo napraviti odgovornima Oireachtas (Irski Parlament) i nada se da će njegov nasljednik to napraviti što prije wink. Tko oni ima većinu u Oireachtas? Fianna Fail. Pitanje za vas: Što mislite kojoj stanci pripada Bertie i tko je u toj stranci trenutni, dugogodišnji vođa? wink.
I počeo je svoj slučaj uspoređivati s onim Parnellovim (važna političk osoba u irskoj povijesti; trg sjeverno od O'Connel St. je nazvan po njemu i spomenik je na kraju O'Connel St.) i Clintonovim sretan iako su ta 2 bila isklučivo vezana uz žene (Parnell je bio uzrokom rastave 1 braka - to je bio kraj 19.st.). Ja sam opet tupava i ne vidim vezu jer Beritea nitko ne proziva zbog žena, samo zbog novaca kojeg su mu, usput budi rečeno, vječno neke žene stavljale na banku sretan.
Baš me interesira kako će sapunica završiti sretan.

Post je objavljen 05.04.2008. u 11:24 sati.