Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/opsa

Marketing

Bush u Zagrebu

Nakon završetka NATO summita u Bukureštu, Predsjednik SAD-a je posjetio Zagreb.

Nakon što je "Air Force One" sletio na Pleso, kolona vozila se zaputila prema hotelu Westin gdje se Predsjednik kratko odmorio.

Nakon kraćeg odmora, Predsjednik SAD-a je sa suprugom Laurom stigao u Ured Predsjednika RH na Pantovčak. Dočekao ga je Predsjednik Stjepan Mesić sa suprugom Milkom.

Nakon izvođenja himni Bush je izvršio smotru počasne zaštitne bojne, postrojene u čast Predsjednika SAD-a, te je hrvatske vojnike pozdravio na Hrvatskom jeziku, riječima: "Pozdrav vojnici".

U izaslanstvu koje je dočekalo Busha bili su i predsjednik Sabora Luka Bebić, predsjednik Vlade Ivo Sanader, gradonačelnik Zagreba Milan Bandić te ostali visoki hrvatski dužnosnici.

U američkom izaslanstvu su i državna tajnica Condoleezza Rice i savjetnik za nacionalnu sigurnost Stephen Hadley te drugi visoki američki dužnosnici.

Nakon svečanog dočeka predsjednici Bush i Mesić su se, zajedno s izaslanstvima, povukli na razgovore.

Pretpostavlja se da će dotaknuti najaktualnije događaje vezane uz pozivnicu Hrvatske za NATO, a bit će riječi i o stanju u regiji.

Nakon sastanka s Predsjednikom Mesićem, za Busha je organizirana svečana večera na koju su pozvani pripadnici akademske zajednice, političkog života, gospodarstva, kulture i sporta.

Za sutra je predviđen susret s predsjednikom Vlade Sanaderom i drugim članovima Vlade u Banskim dvorima. Bush bi se zatim na Trgu svetog Marka trebao obratiti hrvatskim građanima.

Post je objavljen 04.04.2008. u 19:49 sati.