Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rossobiancoblack

Marketing

sjećam se svih i svega

kada sam počeo pisati, pisao sam samo kratke priče, a onda sam u jednom časopisu pročitao navod iz neke studije kojom je ustanovljeno da pisci proze žive kraće od pjesnika, pa sam odlučio postati pjesnik i pisati poeziju, poeziju i poeziju, jer sam uvijek htio živjeti dugo i bojao sam se smrti. dok sam pisao prozu živio sam vrlo zdravo, nagonski sam izbjegavao alkohol i crveno meso, a duhanski dim me doticao tek kao slučajnog prolaznika, pasivnu žrtvu tuđe ovisnosti ili aktivnog uživatelja u povremenoj cigari koja mi je život oduzimala taman toliko da se ne osjetim neživim. pisanje kratkih priča u to je vrijeme bilo jedina prepreka mojoj dugovječnosti, nezdrava potreba prerasla u naviku koja će me koštati nekoliko godina, mjeseci, dana ili sati postojanja koje sam mogao provesti u potrazi za ljubavlju ili smislom života ili jednim i drugim ako to već nije jedno te isto.

iako sam pokušavao pisati poeziju nisam sebe ni u jednom trenutku doživljavao kao pjesnika, a uz moje istraživanje vlastitih pjesničkih iluminacija počele su se vezivati vrlo nezdrave navike poput uživanja u velikim količinama alkohola i nizovima cigareta koje su u međuvremenu zamijenile povremenu cigaru i status pasivne žrtve u prostorima namijenjenim pušenju. novostečene životne navike što su se pojavile sa mojim pjesništvom medicinski razumno i vojnički precizno su mi izbrojale godine, mjesece, dane i sate koje sam pridodao svom životnom vijeku u jednoj od prethodnih rečenica.

dakle, neću živjeti pjesnički dulje, a koliko su kvalitetni moji pjesnički pokušaji ostaje upitno. volio bih se smatrati nekom pjesničkom avangardom koja ne može pronaći put do ukoričenja još niz godina, ali prije otprilike dva mjeseca dobio sam ponudu da napišem i objavim nešto ozbiljno što bi se moglo pronaći na policama knjižara i biblioteka u slijedećih godinu ili dvije. neotvaranje bloga u trajanju duljem od dva mjeseca prilično dobro pokazuje kako je ta ponuda djelovala na mene.

za početak sam odlučio objaviti jednu kratku priču inspiriranu autobiografskim tekstom iz prve faze ovog bloga, pa ću vidjeti kako se stvari dalje razvijaju. a možda me moj pjesnički život dokrajči i prije toga, pa na kraju ne uspijem vidjeti ništa. tko zna?



Post je objavljen 27.05.2008. u 15:53 sati.