Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/peratovic

Marketing

Irene Khan, glavna tajnica Amnesty Internationala posjetit će Hrvatsku od 8. do 11. travnja 2008

AMNESTY INTERNATIONAL
Izvještaj za medije

Četvrtak 3. travnja 2008.Irene Khan, Glavna tajnica Amnesty Internationala posjetit će Hrvatsku od 8. do 11. travnja 2008.

U nizu sastanaka s hrvatskim dužnosnicima, uključujući Predsjednika Stjepana Mesića i Glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića, Irene Khan će pozvati na suzbijanje nekažnjavanja za ratne zločine počinjene u ratu od 1991. do 1995.g.

Glavna tajnica ove organizacije za ljudska prava sastat će se i sa žrtvama rata te predstavnicima civilnog društva i međunarodnih organizacija.

Nakon posjeta Hrvatskoj, Irene Khan otputovat će 15. travnja u Bruxelles, gdje će se sastati s dužnosnicima Europske Unije (EU), uključujući Ollia Rehna, povjerenika za proširenje, te Javiera Solanu, Glavnog tajnika Vijeća EU-a i Visokog predstavnika EU-a za zajedničku vanjsku politiku i sigurnost. Irene Khan će ih pozvati da iskoriste svoj utjecaj u kontekstu pristupanja Hrvatske EU-u kako bi osigurali da hrvatske vlasti naprave i implementiraju jasnu strategiju za rješavanje pitanja nekažnjavanja za ratne zločine.

Irene Khan je spremna na davanje intervjua za vrijeme boravka u Hrvatskoj i Bruxellesu.

Pogledajte:
Irene Khan – Biografija
O Amnesty InternationaluLydia Aroyo
Europe and Central Asia Press Officer
Amnesty International
1 Easton St, London WC1X 0DW


Post je objavljen 03.04.2008. u 20:09 sati.