200 g brašna
100 g šećera
1 vanilin šećer
200 ml mlijeka
80 ml ulja
1 jaje
1 čajna žlica praška za pecivo
prstohvat soli
200 g krušaka
2-3 žlice nasjeckane čokolade za kuhanje
Izmiksajte jaje s obje vrste šećera i uljem.
U drugu posudu prosijajte brašno i pomiješajte ga s praškom i solju.
Dodajte u smjesu od jaja i lagano promiješajte.
Krušku ogulite i narežite na kockice, nakapajte ih limunovim sokom. Komadiće kruške i čokoladu vilicom umiješajte u pripremljenu smjesu.
(Umjesto sjeckane čokolade možete staviti npr. Schwartau “Schokotropfen», to su kupovni, nasjeckani komadići čokolade za pečenje ovakvih kolača).
Svaki kalup napunite smjesom do pola i pecite 20ak min na 180 stupnjeva.
Pečene muffine ostavite da se 10ak min hlade u metalnim kalupima, a onda ih izvadite i ostavite da se ohlade do kraja.
Muffine pospite šećerom u prahu i ukrasite sjeckanom čokoladom.
*Recept je sa stranice
http://www.muffin-welt.de/birnehelenemuffin.htm
Post je objavljen 03.04.2008. u 10:02 sati.