2-3 crvena luka (400 g)
500 ml buttermilcha
1-2 velike žlice slatke paprike
1-2 velike žlice chilija u prahau
1-2 velike žlice currya u prahu
sol, papar
200 g brašna
ulje za prženje
Luk očistite i pažljivo narežite (vodoravno, tj. po širini) na otprilike 1 cm debele ploške, a njih onda pažljivo razdvojite na kolutiće.
U posudu ulijte buttermilch, dodajte kolutiće luka i ostavite da stoje sat vremena.
Brašno pomiješajte sa začinima.
Kolute luka s buttermilchom nalijte u cjedilo s velikom rupama i dobro ih ocijedite.
Zagrijte ulje.
Dobro ocijeđene kolute luka uvaljajte u brašno sa začinima, otresite višak brašna i pržite ih u vrućem ulju da dobiju zlatno-narančastu boju.
Nemojte pržiti previše kolutića odjednom, moraju slobodno plutati na ulju, i nemojte ih miješati žlicom za vrijeme pečenja jer će korica od brašna otpadati (po potrebi protresite tavu).
Umjesto buttermilcha možete upotrijebiti kefir, a u krajnjoj nuždi i obično mlijeko, ali s buttermilchom i kefirom su ukusniji.
Odozgo ih možete posoliti ili popapriti (ili posipati mljevenim čilijem).
*Recept je sa stranice
http://www.vox.de/kochen_374.php?rez_id=513
Post je objavljen 03.04.2008. u 09:27 sati.