Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/tjeramposvom

Marketing

„Ljubi me po vratu nježno kao prah, ništa ne govori da osjetim ti dah….“Eeeee… danas mi se priča o poljupcima… Mmmmm… Koliko vrsta poljubaca ima? Na milijune!! Kažu da je poljubac u obraz prijateljstvo… Poljubac u čelo je zaštita, tj želite zaštititi tu osobu… Poljubac u ruku je poštovanje… Poljubac u vrat (meni osobno jedan od najdražih) je čežnja… Poljubac u kosu izražava neku vrstu dragosti… znate ono… Bake i dede vas ljube u kosu… Znate li da dosta cura voli poljupce po leđima?? Oni jeeeeežeeee… E, a svima naj, naj je onaj u usta ;) To je ljubav! Znate ono kad vas tip poljubi, a vi se topite… trnci… Stresete se… Jooooj… Zlo… Najljepše nešto je kada se stresete od poljupca svoga dečka s kojim ste jako dugo u vezi… To se meni dešava… J Nema ništa divnije… Ili kad vas prvi put poljubi, a vi odmah znate-to je to! Poljupci puno govore o osobi. Jednostavno, čitate ih… Ovisno je li poljubac nježan, mio… Ili grub, divlji… I milovanja uz poljupce… Ja sam veeelika maza! Al' to rijetko 'ko zna… Na žalost.. Bitno je da zna onaj tko treba znat… Heh… Smatraju me dosta grubom osobom, a nisam… Ja sam kao malo mače… Volim se sklupčat u njegov zagrljaj i uživati… Ahhh… taj daleki svijet…

IZ WIKIPEDIJE:
Poljubac je dodir usnama kao gesta naklonosti, bezličan pozdrav, izraz poštovanja ili najintenzivniji ljubavni trenutak. Znanost koja proučava ljubljenje naziva se filematologija, a međunarodni dan ljubljenja je 5. veljače. Jedine životinje koje se ljube u usta su čimpanze, orangutani i mačke. Odbojnost prema ljubljenju je rasprostranjenija među priprostim ljudima i za njih je poljubac neka vrsta primitivnog akta. Poljupcem u obraz često izražavamo srdačan pozdrav, dobrodošlicu, čestitke, dok je poljubac muškarca i žene najnježniji i najsnažniji ljubavni dodir, koji odaje želju ljubavnika za potpunim tjelesnim i duševnim stapanjem.
VRSTE POLJUBACA:
• Čestitarski poljubac izražava dobre namjere i podršku i u njemu se usnama dodirnu obrazi.
• Konvencionalni ili društveni poljubac je također dodir obraza usnama, a znak je dobrodošlice ili prijateljstva.
• Platonski poljubacje brzi plahi dodir zatvorenih usana i nema erotskih primisli. Njime se najčešće ljube djevojčice i dječaci.
• Donovski poljubac ili mafijaški poljubac u ruku je ponizni znak poštovanja.
• Judin poljubacje najpoznatiji među nespolnim poljupcima i simbolizira izdaju.
• Leptirski poljubac predstavlja dodirivanje obraza ili trepavica partnera trepavicama.
• Eskimski poljubac je zapravo trljanje nosa jedno o drugo.
• Kafkijanski poljubac započinje gotovo bez erotskog naboja, zatim se pojačava.
Ničeanski poljubac je niz poljubaca samo jednog partnera koji svojim ljubljenjem drugoga partnera dovodi do uzbuđenosti.
• Slijepi poljubac je sa zatvorenim očima i u pravilu dovodi do veće uzbuđenosti u tijelu ili ljubavnik na taj način sakriva govor očiju u kojima se zjenice šire kako raste uzbuđenost i otkriva spremnost na daljnji korak.
• Orgazmički poljubac uzrokuje orgazam, a doživljavaju ga tinejdžeri ili žene koje se rijetko ljube.
• Poljupci tijela daju se u erogene zone poput vrata, dojki, unutarnje strane nadlaktice, leđa, trbuha ili nekog drugog dijela tijela s kojeg se snažni podražaji brzo šire prema središtima u mozgu.
• Francuski poljubac (french kiss) je jedan od najpoznatijih i najpoželjnijih među ljubavnicima. Dugotrajni vlažni usta na usta poljubac uključuje i rad jezika i zuba pa je idealan uvod u dobar seks, s obzirom da se uz poljupce uključuju i ugrizi pa poljubac u kratko vrijeme može postati vrlo žestok. Započinje početnim poljupcem u kojem se usne jedva dotaknu, nakon toga se blago susretnu vršci jezika što potiče želju za čvršćim i intimnijim dodirima

Image and video hosting by TinyPic


Post je objavljen 02.04.2008. u 22:01 sati.