Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cnn

Marketing

Predstavka Željka Peratovića Saboru RH

Predstavka Željka PeratovićaHrvatski sabor
Trg. sv. Marka 6
10 000 Zagreb
Vijeće za građanski nadzor sigurnosno-obavještajnih agencija
Mile Ćulumović, predsjednik
Saborski odbor za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost
Ranko Ostojić, predsjednik

predmet:
PREDSTAVKA GRAĐANA NA POSTUPANJE SOA-e

Poštovani,
ovime vam se, ja Željko Peratović, slobodni novinar i bloger iz Zagreba, obraćam da sukladno svojim zakonskim bavezama poduzmete nužne korake u zaštiti mojih temeljnih ljudskih i profesionalnih prava i sloboda, napose iz članka 38. Ustava RH, za koje su Vijeće i Odbor 200S-e, a nakon provedene parlamentarne istrage zajednički ustvrdili da "postoji osnovana sumnja da su prekršena od strane POA-e", i koja se sustavno krše do danas od strane POA-ine pravne sljednice SOA-e. Naime, kako vam je vjerojatno poznato iz medija, 17. listopada 2007. djelatnici krim policije PU Zagrebačke izvršili su pretragu stana moje malodobne kćeri u kojem stanujem i uhitili me pod sumnjom da prenosim (objavljujem) državne i vojne tajne.

Pored toga što se iz DORH-a neslužbeno tvrdilo da je moje uhićenje rezultat "gluposti u policiji", a predsjednik Stjepan Mes ić izjavio da moj slučaj vodi policija, pa se on o tome ne želi očitovati jer da nema ingerencija nad policijom, od početka sam tvrdio da je zastrašivanje kojemu smo i danas izloženi ja i moja obitel j, inicirala, nadzire ga i većim dijelom provodi, SOA-a. Osim indicija i informacija koje su mi osobno stigle kao potvrda gornjeg vjerovanja, prošloga je tjedna na internet adresama: http://cnn.blog.hr/2008/03/1624367674/soa-zeljko-peratovic-drzavni-jeneprijatelj-broj-jedan.htm I i http://pollitika.com/soa-zeljko-peratovic-drzavni-ie-neprijatelj-brojjedan, objavljen tekst sa pripadajućim dokumentima SOA-e, koji, ako su autentični , materijalno potvrđuju sumnje koje sam iznosio o ulozi SOA-e u kršenju mojih ljudskih i profesionalnih prava i sloboda.

Stoga od naslovnih Vijeća i Odbora tražim da osnuju zajedničku komisiju koja će provjeriti autentičnostdokumenata objavljenih na gore navedenim blog adresama, točnije lociranim na sljedećim hosting adresama : http://img410imageshack.us/my.php?image=strlkz9.gif, http://img151.lmageshackus/myphp?image=str2am3.gif i
http://www.divshare.com/download/3945111-7c5 i ustanovit i je Ii SOA kršila moja. ali i prava i slobode drugih " sumnjivih građana" za koje se navodi da komentiraju na 45 lines: Željka Bagića, Romana Bolkovića i Vjekoslava Brajovića te shodno tome zatražiti odgovornost (uključivo kaznenu) nadležnih, ili su moji prigovori neosnovani.

Objavljeni dokumenti ukazuju na višestruko i viševrsno kršenje zakona od strane SOA-e. Osim što me se sumnjiči za prenošenje već objavljenih državnih i vojnih tajni, a što je presedan, ali i nonsens u dosadašnjoj represivnoj praksi mlade hrvatske države, inkriminira me se i "ugrožavanjem sigurnosti djelatnika SOA-e objavljivanjem njihovih imena i radnih pozicija", a što je, pak, ništa drugo doli sumnja kojom se želi skrenuti pozornost sa činjenice da sam identitete djelatnika SOA-e isključivo spominjao u kontekstu napisa o nepotizmu i korupciji prilikom reorganizacije sigurnosnoobavještajnog sustava, odnosno kadrovske politike ravnatelja SOA-eTomislava Karamarka. To je i jedan od osobnih motiva ravnatelja SOA-e Tomislava Karamarka zbog kojih inzistira na kršenju zakona i povredi mojih prava i sloboda .

Iz dokumenta pod naslovom ,,Analiza pozadine napisa/komentara na blagu 45 lines" razvidno je da me je SOA-a u svojim "intervencijama na blogu" nastavila klevetati, pa i sumnjičiti da sam doprineo ubojstvu Milana Levara, svjedoka ratnih zločina u Gospiću . Višekratno sam pisao i izjavljivao da je sadašnji ravnatelj SOA-e, a u vrijeme i nakon ubojstva Milana Levara, predstojnik UNS-a,Tomislav Karamarko, sudjelovao u opstrukciji predistražnih radnji vezano za spomenuto ubojstvo te "intervenciju SOA-e" na mome blogu kako sam ja "sumnjivim osobama odavao kretanje Milana Levara", držim kao izravni pritisak SOA-e na mene kao mogućeg svjedoka istrage o ubojstvu Milana Levara da zašutim.

Usporedbu navodnog dokumenta SOA-e i "intervencije SOA-e" na 45 lines možete pogledati na web adresi : http://peratovic.blog.hr/2008/03/1624374633/koga-bloga-soa.html. Da je SOA-a nezakonito bila uključena u postupanje redarstvenih vlasti u mome slučaju imam posrednih saznanja. Prema nekim izvorima bliskim SOA-e, za operaciju ,,45 lines" od ravnatelja Tomislava Karamarka osobno je zadužen šef njegova kabineta Tomislav Milčić koji je navodno bio uključen u nezakonitu pretragu mojih osobnih stvari, pri čemu mi je uništena memorijska kartica na digitalnom foto uređaju na kojoj se nalazio dio interview-a sa bivšim agentom jugoslavenske tajne službe SlO Josipom Majerskim (vidi http://peratovlc.blog.hr/2008/01/1623938621/lpak-me-policijanaIIutila-obracam-se-hhou.htmI).

Prema mojim izvorima Tomislav Milčić nema zadovoljavajuću stručnu spremu za radno mjesto na koje ga je postavio ravnatelj SOA-e Tomislav Karamarko. Prema javno dostupnim informacijama njemačko pravosuđe je svojedobno izrazilo negodovanje da je djelatnik SOA-e Tomislav Milčić sudjelovao u nesuradnji hrvatskih vlasti vezano za međunarodnu pravnu pomoć u slučaju suđenja Krunoslavu Pratesu za pomaganje u ubojstvu emigranta Stjepana Đurekov ića. Ovih dana je jedan od njemačkih sudaca izjavio da će prijaviti RH nadležnim EU inst it ucijama zbog navedene nesuradnje.
Dakle, i iz primjera šefa kabineta SOA-e razvidno je, ne samo da su neosnovane tvrdnje SOA-e da su moji napisi usmjereni protiv nacionalnog interesa - ulaska Hrvatske u euroatlantske integracije, nego da je upravo djelovanje SOA-e usmjereno protiv ulaska Hrvatske u euroatlantske integracije. Postoji osnovana sumnja i da su u mome slučaju iz SOA-e nezakonito curili podaci u medije za što molim pogledati tekstove u Slobodnoj Dalmaciji http://arhiv.slobodnadalmacija.hr/20071020/novosti02.asp i Nacionalu http://www.nacional.hr/articles/view/39138/.

Molim naslove da što žurnije provedu parlamentarnu istragu povodom ove predstavke jer su mi zbog nezakonitog djelovanja SOA-e, osim spomenutih prava i sloboda iz č lanka 38. Ustava RH usk raćeni i pravo na rad, a bojim se i za fizičku egzistenciju svoje obitelji i sebe u Hrvatskoj. Za moguće svjedoke predlažem saslušati:
1. Željko Peratović
2. Tomislav Karamarko
3. Josip Bu ljević
4. Tomislav Milčić
5. Romano Bolković
6. Željko Bagić
7. Vjekoslav Brajov ić
8. Jasna Bab ić
9. Berislav Jelinić

Zbog višestrukog sukoba interesa, kojega sam spreman pojasniti prilikom parlamentarnog saslušanja, predlažem da onemogućite bilo kakav doticaj s informacijama o ovoj predstavci tajn iku Odbora, gospodinu Tomislavu Mat ijeviću .

Srdačan pozdrav,
slobodni novinar i bloger
Željko Peratović
Zvonigradska 33
10 000 Zagreb
U Zagrebu, 14. ožujka 2008
Napomena :
Sa ovim sam upoznao Ured Predsjednika RH, Vladu RH, HHO i HND


Predstavku u .pdf formatu možete skinuti ovdje.

Post je objavljen 01.04.2008. u 19:49 sati.