Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nelinagustirna

Marketing

JUTRO POSLI VELIKOG POVODNJA

Nikako započet ovo pisanje. Ne ide, ne klizi, sve me dekoncentrira. Skupila san materijala za puste študije, ali nekako me ne ide. Moje odsustvo od bloganja, urodilo je odsustvom inspiracije.
Listanjem dnevnih novina tj. uvijek prisutne Slobodne Dalmacije koju ne mogu zaobići ni kad hoću, zapazila sam jednu sličicu u rubrici PhotoFinish i naslov "Poplavljeno Viško polje". Gledam sliku, ali ne vidim polje. Na slici se vidi samo puno mutne blatnjave vode. Gledajući sliku niko ne bi rekao da se to nalazi u nekom polju. Prepoznam lokaciju. To je područje koje se naziva Lokva i nalazi se u istočnom dijelu Velog polja.
I dobijem inspiraciju! Pa ja bijah tamo i uslikah baš tu Lokvu, prije i poslije "velikog povodnja". Veliki povodanj, iliti potop dogodio se u noći sa srijede na četvrtak, prošlog tjedna. Cilu noć je grmilo, pljuštilo kao iz kabla, tukla je krupa, pa je opet pljuštilo, pa grmilo...neustrašivo i nepokolebljivo smo igrali društvenu igru u kužini, pripremili smo šterike i šuferine (voštanice i šibice), jer je par puta nasta kratki mrak i lako je moglo nestat struje....ali nije....uporno smo igrali igru "Trivial pursuit" (neman pojma kako bi prevela ovaj naziv, ali radi se o puno trivijalnih pitanja na koja triba znat odgovore).
Ima svakavih pitanja, iz raznih područja kulture, znanosti i običnog života. Na jedno pitanje iz područja crtanog filma, dvoje mlađih sudionika u igri nije znalo odgovor, a mi starci - jesmo! Haha! Kako se zvala plava zmija u popularnom crtanom filmu koja je pozdravljala sa : Zmijoljupci! Malci nisu imali pojma! Stara garda je pobjedonosno viknula: Eustahije Brzić! Juhu!
U neko doba noći, mozgovi su nam se umorili od intezivnog razmišljanja, a vani je još grmilo i daždilo (dažd = kiša), ostavili smo nedovršenu igru na stolu i pošli na spavanje, s odlukom da sutra nastavimo.
Sutra je osvanuo lijep i sunčan dan. A kakav bi i mogao biti nakon onakve nevere?
Pogled na područje Lokve u polju ispod sela i vidimo ovakvu sliku:

Image and video hosting by TinyPic

Lokva, približena i povećana:
Image and video hosting by TinyPic

A još jučer to isto mjesto izgledalo je ovako:

Image and video hosting by TinyPic

Razlika je drastična, zar ne?! Upravo taj dio Velog polja oko Lokve, prilično je poplavljen i dosta vinograda pliva u vodi, ali ne toliko da bi čitavo Velo polje plivalo u vodi. Jer Velo polje je veeeeliko polje usred otoka.
Ovo šta vidite na slikama, posebno na prvoj slici je tek jedna feta Veloga
polja, možda tek 1/4, ili 1/5.
Ostale fete nećete vidit. U jeku napada na copy-paste Velog polja dogodila se diverzija!!! Neki zločesti virus pobrisa mi je sve slike sa Visa!!!cry
Digla sam ruke od svega i poražena, prepustila tron Bojsovima. bang
Evo me na laptopu, tek toliko da zaključim priču i kažem:
Toliko od mene, za sada.


PO ŽELJAMA STIŽE ANIMIRANI DODATAK - BRZINOM MUNJE!
Vrijeme: 23.35




Dosta je jedan crtić prije spavanja! Laku noć, zmijoljupci!!!


Post je objavljen 01.04.2008. u 18:37 sati.