Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/opsa

Marketing

Summit NATO-a: Zbog sigurnosti iselili bukureštanske beskućnike iz kanalizacije

Rumunjske su vlasti iz kanalizacijskih tunela morale iseliti sve beskućnike koji ondje žive, da bi, iz sigurnosnih razloga, odnosno zbog održavanja NATO-ova Sastanka na vrhu koji počinje sutra, zavarili sve šahtove.

Od srijede će Bukurešt ugostiti najjači NATO-ov summit, kad je riječ o svjetskim čelnicima, među kojima će biti američki predsjednik George Bush i ruski Vladimir Putin. Na ulicama je već razmješteno nekoliko tisuća policajaca, a na krovovima mnogih kuća postavljeni su snajperisti.

- Iz kanalizacijskih tunela istjerano je 37 beskućnika kako bi se zavarili svi šahtovi, na putu kojim će NATO-ova izaslanstva stizati do odredišta - rekao je glasnogovornik bukureštanske policije Christian Ciocan.

- Svima smo omogućili tuširanje, novu odjeću, obrok i šansu da nekoliko noći provedu u prihvatilištu, na toplom i sigurnom - kazao je Ciocan.

No, jedan je dio beskućnika odbio njihovu ponudu odlučivši se vratiti na ulice i u parkove. U Bukureštu je puno beskućnika, a među njima je puno maloljetnika.

Post je objavljen 01.04.2008. u 16:08 sati.