Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zoranostric

Marketing

Teška blamaža redakcije "Nacionala"!

Internet izdanje "Nacionala" danas je u svojoj rubrici dnevnih vijesti objavilo ekskluzivnu vijest, da George Bush dolazi u Zagreb već u četvrtak ujutro, dan ranije nego što je bilo najavljeno.

Nažalost, novinarski uspjeh da se prvi dođe do ekskluzivne vijesti posve je pokvaren teškom greškom koja se kolegama iz "Nacionala" potkrala. Zahvaljujući izvorima bliskim vrhu Bijele Kuće kojima raspolaže Izvještajna agencija Hrvatske eko-vijesti, bili smo u stanju vijest odmah provjeriti i potvrditi da se radi o tiješkoj griješki.

Objavili su nešto toliko apsurdno, da svaki objektivni čitatelj mora priznati da se radi o jednoj od najtežih blamaža u časnoj povijesti hrvatskog novinarstva, poznatog po visokim profesionalnim standardima. Napisali su naime:


George Bush je prije nekoliko dana, pregledavajući internetsku stranicu YouTube, naišao na reklamu za Prima pivo. Pogledao je reklamu i zainteresirao se za pivo vidjevši da se ono proizvodi od prirodne planinske izvorske vode. (...) Iako se detalji Bushova boravka u Hrvatskoj drže u strogoj tajnosti, naši izvori tvrde kako će četvrtak provesti uživajući u prirodnim ljepotama Hrvatske i ispijanju Prima piva.


Kakva glupost, napisati da čovjek poznat po svojoj istinoljubivosti i drugim kršćanskim vrlinama, kao što je naš časni gost, namjerava posvetiti dan ispijanju Prima piva!

Ideja je posve apsurdna. Vijest je očito lažna.

Jer, naravno, kao što cijeli svijet zna, najbolje hrvatsko pivo je Velebitsko! Iz gore spomenutih oouzdanih izvora saznajemo da predsjednik SAD George W. Bush već nekoliko mjeseci ispija po šest boca Velebitskog piva dnevno. Dostavlja mu se posebnim tajnim letovima koje organizira CIA po obrascu isprobanom u Europi prije nekoliko godina, kada su tako prebacivali uhićene teroristee da im sudu američka pravda. Tajnost se sve dosad čuvala jer su američki proizvođači piva već u panici zbog moćne konkurencije koja se javlja s Velebita.

Doznali smo također da su u tijeku tajni pregovori, po kojima će Sjedinjene Američke Države isporučiti Hrvatskoj određen broj borbenih zrakoplova "Phantom" uz plaćanje u bocama Velebitskog piva.

Ponosni smo što možemo hrvatskim čitateljima prenijeti čistu, nepatvorenu istinu.


Post je objavljen 01.04.2008. u 02:03 sati.