Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/opsa

Marketing

Crna Gora dala podršku proširenju NATO-a na zapadni Balkan

Crnogorski premijer Milo Đukanović izjavio je da njegova zemlja podržava proširenje NATO-a na zapadni Balkan, pozivom Albaniji, Hrvatskoj i Makedoniji u članstvo, što će pridonijeti stabilnosti i sigurnost regije i potvrditi njezinu euroatlantsku perspektivu.

- Na summitu u Bukureštu, NATO će potvrditi politiku otvorenih vrata i činjenicu da se svaka zemlja ocjenjuje u skladu s individualnim napretkom - rekao je prvi čovjek vlade Đukanović.

Crnogorski premijer razgovarao je u Podgorici s veleposlanicima zemalja članica NATO-a u Crnoj Gori i zajednički su ocijenili da je Crna Gora dosadašnjim učinkom u euroatlantskim integracijama pokazala da je vjerodostojan partner međunarodne zajednice i da je izgradila uvjete za dinamično priključenje NATO-u i Europskoj uniji.

Đukanović je ocijenio značajnim što će summit u Bukureštu biti posvećen i zapadnom Balkanu, i što će Crna Gora kao članica programa Partnerstva za mir - PzM prvi put sudjelovati na tako važnom skupu.

Veleposlanici zemalja članica NATO-a podržali su integraciju Crne Gore u NATO. Oni očekuju da će Crna Gora u Bukureštu postati dio intenziviranog dijaloga s NATO-om, imajući u vidu "impresivan napredak koji je napravila u reformama u okviru PzM", piše u priopćenju crnogorske Vlade.

Post je objavljen 01.04.2008. u 16:00 sati.