Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/jasmyn

Marketing

Moja soba

25. siječnja, 16:40

Mrzim povijest! Naprosto mrzim povijest! Čovjek bi pomislio da nakon tjelesnog, na kojem se izmučimo do kraja jer muškasta profesorica Katz riječ tjelesni shvaća predoslovno, idemo doma i otuširamo se kao što bi svaki normalni raspored sati trebao biti, ALI NE, mi nakon tjelesnog još imamo i POVIJEST! I tako SVAKI DAN!

I još je danas nakon dugog razdoblja kiše granulo sunce pa je profesorica K. zaključila da bi bilo zaista odlično kad bismo vježbali vani. E pa možda je ovo država Florida i možda je zimi ovdje toplije nego ljeti u nekim drugim državama, ALI IPAK JE SIJEČANJ, ZA BOGA MILOGA! A u siječnju NIGDJE nije dovoljno toplo da bi mi skakutali po vani! U KRATKIM RUKAVIMA!

No dobro, ali dobijem gnojnu upalu grla ili takvu neku bolest, bar neću morati u školu. I još bi imala ispričnicu za tjelesni za bar mjesec dana! Eto vam profesorice Katz!

Ajme, čim se sjetim tjelesnog, sjetim se i Annette i njezine prekratke majčice, crnih tajica i velikih bijelih tenisica. Da je to netko drugi obukao profesorica Katz bi ga sigurno stjerala. Ali na Annette to uopće ne izgleda izazovno. Čak ni lijepo. Izgleda tako loše da mi je žao gledati. Annette ima tanke noge i kad onda obuče tajice i velike tenisice noge joj izgledaju kao dvije čačkalice. Majica joj je kratka, ali široka i proširuje joj ramena i trbuh. Izgleda grozno neskladno. Neki ljudi se jednostavno ne pogledaju u ogledalo nakon što nešto obuku.

Idelle mi upravo šalje poruku na messengeru.


Idelle_belle: Jesi ih vidjela danas u kantini? Plazili su jedno po drugome kao dvije jegulje. I naravno njih domar nije poslao kod ravnateljice!


Odmah sam shvatila o kome govori. Nicholas i Fanny. Otkad ga je Idelle po treći put ostavila (zato što se i za vrijeme njihove veze natezao s drugim curama) stalno mi prepričava svaki njegov korak. Shvatila sam i što želi reći pod ono njih. Ona i Nicholas su bili završili u ravnateljičinom uredu.

Idelle i Nicholas su zajedno još od osnovne škole. Zatim su par puta prekidali, ako se to tako može nazvati, jer mislim, nije to bilo ništa za ozbiljno, samo ljubav u osnovnoj, da bi napokon na početku ove školske godine Idelle nakon beskrajnih razgovora na telefon sa mnom shvatila da joj se on ipak još uvijek sviđa. Ponovo su počeli hodati, ali izgleda da Nicholas to nije shvaćao ozbiljno. Ili je stvarno zaljubljen u Fanny.

Uglavnom, kad ih je Idelle uhvatila da se grle, potpuno je poludjela i ostavila Nicholasa. On je odmah pitao Fanny za hodanje, ali Fanny nije cura koje bi bila sa samo jednim dečkom. No njemu izgleda ne smeta njezino navlačenje s Justinom dokle god i on dobije svoj dio za vrijeme ručka. Meni je to sve skupa odvratno, ali mi je zabavno raspravljati o tome s Idelle.


Missblond: Jesam! Odvratni suuu! Još odvratniji od nazovimo-to-tako mesa koje imamo četvrtkom u za ručak.

Idelle_belle: Ja bih stvarno trebala nešto poduzeti! On to radi namjerno da bih ja bila ljubomorna! E pa nisam! Ne bih više bila s njim ni da mi poklone pet iz geometrije! Mislim, koji noooos ima! I OBRVE! Morala bih se moliti bogu da ih djeca naslijede od mene!

Missblond: DA! Prestrašno! I ima brkove! IJU! I onda se mora brijati!

Idelle_belle: Trebala bih JA njega učiniti ljubomornim! TAKO JE! Samo koga da iskoristim za to?

Missblond: Hmm... Justin i Philip ne dolaze u obzir! A o Nicku i Victoru da i ne govorim. Mislim, tko bi bio ljubomoran na Victorove prišteve na vratu? Treba nam netko učinkovit!

Idelle_belle: Neki košarkaš! Hmm... Ne prestar, i mora izgledati bolje od Nicholasa... THOMAS! TAKO JE!

Missblond: Ne možeš to učiniti Joanny! Jadna, tako je zaljubljena u njega.

Idelle_belle: Ma daj AJDE! On je u drugom razredu i zgodan je! Baš ima šanse da ikad bude s NJOM!


Ponekad bih ja voljela da mogu biti kao Idelle. Kad ona nešto odluči možete se kladiti da će to biti tako. I to u najbržem roku. Ja se previše brinem za ljude. Već se vidim kako tješim Joannu. Ali Idelle ima pravo, takvi kao Thomas nikada neće ni pogledati nekoga kao što je Joanna. To je jednostavno tako.

Voljela bih da sam i ja zaljubljena. Svi jesu. Ili se barem natjeraju na to, kao Idelle. Meni se nitko se sviđa. Dobro, sviđa mi se Philipovo tijelo, i košarkaši su zgodni, ali u nikoga nisam zaljubljena. Tako bih htjela dečka koji će mi se stvarno sviđati i kojemu ću se ja sviđati.

Dobro, nađe se onih kojima se ja sviđam. Na primjer Eric koji ide u drugi razred, u onu drugu, privatnu srednju školu i kojeg sam upoznala prošlo ljeto na bazenu. On se i meni sviđao i bili smo zajedno jedno tjedan dana dok mi nije počeo slati odvratne perverzne poruke na mobitel. Idelle ga je riješila po kratkom postupku. Još se uvijek prestrašim kad dobijem poruku s nekog nepoznatog broja (njegov sam bila izbrisala jer mi se nakon prve poruke zgadio i nisam mu odgovarala, ali on je sporo shvaćao i još me neko vrijeme pokušavao dobiti).

Stvarno nemam sreće.

Zaključila sam da ću se osjećati bolje ako napravim popis.

Moram:
-naći dobrog, pristojnog, zgodnog i NEPERVERZNOG dečka
-pripremiti Joannu na mogući događaj
-naučiti biologiju
-napraviti zadaću iz geometrije
-zapravo, napravit ću je pod debatom
-riješiti se Annette na bezbolan način
-pitati Amber koliko košta geliranje noktiju
-zaljubiti se

Mama me sad zove. Vjerojatno me treba da objesim čarape na sušenje ili tako nešto.


Post je objavljen 31.03.2008. u 14:48 sati.