Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dominikabm

Marketing

... Nedjelja Božanskog Milosrđa ...

Ah, puno toga bi vam voljela reći, ali to nije u mojoj moći. Iako sam vam već preporučila knjigu: "Dnevnik sestre Marije Faustine Kowalske" iznjet ću maleni dio koji mi je jutros upao u oči. Ja volim ako ništa drugo, barem malo prolistati tu knjigu i pročitati što joj je Isus govorio.
Photobucket
Photobucket

U knjizi se govori o jednoj curi koja je još u sedmoj godini života osjetila Božji poziv da vodi savršen život, sa osamnaest je molila roditelje da je puste u samostan što su oni odlučno odbili. Kaže da se od tada predala ispraznosti života. Oglušivala se na poziv, a ni u čemu nije mogla naći zadovoljstva. Kaže da je jednom otišla s sestrom na ples i kada je raspoloženje bilo na vrhuncu ona je osjećala unutarnje muke.


"U trenutku kad započela plesati, ugledah pored sebe Isusa, prljavog, razgolićenog Isusa, cijelog u ranama, govoreći mi: 'Koliko dugo ću te podnositi i dokle ćeš okljevati?' U tom trenutku zanijemi draga glazba, nesta društvo u komu sam se nalazila, ostadosmo Isus i ja. ..."

Drugo jutro je molila (dočekala ga je vani, a prvim zrakama jutra otišla je u katedralu) da joj kaže što joj činiti i rečeno joj da ode u jedan određeni samostan.

Mnogo je patila i trpila za grešnike kao i Isus. Imala je svoju samospoznaju. Isus je njene teške fizičke poslove ispnjavao lakoćom, On je podnosio težinu, a njoj je ostavljao najljepše bukete ruža.

Ovdje, sada ću prepisati samo jedan mali odlomak, tj. jedan dio, nema baš neku formu odlomaka i poglavlja jer to nije knjiga koja je pisana kao knjiga nego su to zapisi iz bilježnica u koje je sestra Marija pisala po Isusovu nalogu.


"Danas sam osječala Isusovu muku na svom tijelu jače nego inače. Osjećah da je to za jednog umirućeg grešnika.
Danas me pouči Gospodin iznova kako se trebam uputiti sakramentu ispovijedi:
'Moja kćeri, kao što se pripravljaš u Mojoj nazočnosti, tako se i ispovijedaš preda Mnom. Ja se zakrijem samo svećenikom. Nikada se razmišljaj kakav je svećenik, kojim sam se prikrio. Otvori se u ispovijedi kao preda Mnom Samim i tvoju dušu ispunit ću mojim svijetlom.'
Kriste i Gospodine, Ti me vodiš preko bezdana, koji me plaši pri pogledu. Ali naslonjena na Tvoje Srce odmah sam ispunjena mirom. Na Tvom se Srcu ničeg ne bojim (...)
'Piši: Ja sam triput svet i gadi mi se i najmanji grijeh. Ne mogu ljubiti neku dušu okaljanu grijehom. Ali čim se ona pokaje, nema granica Mojoj velikodušnosti prema njoj. Moje je milosrđe obuzima i brani. Svojim milosrđem pratim grešnike na svim njihovim putevima i kad Mi se vrate raduje se Moje Srce. Gorčinu, kojom su ispunili Moje Srce, zaboravljam i radujem se njihovu povratku. Reci grešnicima da nitko ne može izbjeći Mojoj Ruci. Kad bježe pred Mojim milosrdnim Srcem, upadaju u moje pravedne ruke. Reci grešnicima, da uvijek čekam na njih, da čujem otkucaje njihovog srca kad počinje za Mene kucati. Piši, da Ja njima govorim kroz grižnju savjesti, kroz neuspjehe i muke, oluje i munje, kroz glas Crkve; ali ako puštaju da unište sve Moje milosti, počinjem Se ljutiti i prepuštam is samima i dajem što žele.'"

Ovo je pri kraju knjige, 20 str. prije nego što je prestala pisati jer je umrla. Cijelo vrijeme je bila boležljiva, a te bolesti ... Pa nešto morate otkriti i sami. Ona je čistilište prošla ovdje na zemlji...

Još ću napisati njene zadnje riječi koje je napisala ....

Photobucket

"Kad moje snage počnu popuštati, Sv. pričest će me podržati i davati mi snagu. Zaista, bojim se dana u kojem neću primiti Sv. pričest. Moja duša crpi posebnu snagu iz Sv. pričesti.

O živa Hostijo, Svjetlo moje duše!

Danas se moja duša pripravlja na Sv. pričest, kao na vjenčanje, pri čemu svi sudionici svečanosti zrače neizrecivom ljepotom. I ja sam pozvana na tu svečanost, ali u sebi ne vidim te ljepote - samo bezdan bijede. Također kad se ne bih osjećala dostojnom sjediti za stolom, silom bi se ugurala pod stol i do nogu Isusovih prosječila mrvice, što padaju pod stol. Budući da poznam Tvoje milosrđe, dolazim k Tebi, o Isuse, jer prije će prestati moja bijeda, nego da se iscrpi dobrota Tvojega srca. Stoga ću danas pobuditi pouzdanje u Božansko milosrđe.
Danas me okružuje Božja slava. Ne mogu si pomoći na nikoji način, da bih se bolje pripravila. Cjelokupno sam obavijena Bogom. Moja duša izgara u Njegovoj Ljubavi. Znam samo ovo: ja ljubim i ljubljena sam. To mi je dovoljno. Nastojim preko dana ostati vjernom Duhu Svetomu i slijediti Njegove glasove. Trudim se oko nutarnje tušine, da bih čula Njegov glas..."


Dalje nema ... Ne znam što bi nadodala... Voljela bi da nas sve ovako obuzme Njegova milost.
Photobucket
Ako se ne varam ovaj oltar je u Kapeli milosti u samostanu u Krakowu.

Oltar Božanskomu Milosrđu

Milost Kristova neka je s vama!


Post je objavljen 30.03.2008. u 10:01 sati.