Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cryingplanet

Marketing

Peticija za pooštravanje kazni divljacima na cesti

U 9. mjesec prošle godine jedan divljak je moju mamu i njenu prijateljicu udario kao pješakinje BMW-om. Majka je bila mrtva na licu mjesta, ali su je srećom uspjeli spasiti. Dan danas se obje još oporavljaju i nisu još došle ni na pola puta. Njihov slučaj još nije došao na sud pa je divljak i dalje na slobodi, radi u Njemačkoj. Svakodnevno gledam te divljake na cesti kako prolaze kroz crveno, zaobilaze pješake na pješačkom i na semaforu, oduzimaju jedan drugom prednost prolaska, voze preko 100 km/h usred grada i divljački koće i što sve ne rade. Prosjek godina je od 21 do 26. Marke automobila su na prvom mjestu BMW, a onda drugi veliki auti koje oni sami nisu mogli zaraditi.
Kazne su veče, ali se ne provode. Policije nema nigdje. Oko ponoći izlazi policija u civilu i oni divljaju sa svojim autima, ali barem uhvate neke divljake.
Osnovana je udruga obitelji stradalih u prometu kako bi nešto napravili, ali se broj mrtvih samo povečava. Pozivam vas da potpišete peticiju o pooštravanju kazni na 10 godina zatvora bez mogućnosti uvjetne kazne i smanjenja kazne i oduzimanjem vozačke dozvole doživotno. Ako nisu odrasli u svojim obiteljima možda odrastu u zatvoru gdje im je i mjesto. Divljake pod ključ!

Link na koji možete potpisati peticiju je PETICIJA


Post je objavljen 28.03.2008. u 21:19 sati.