Tijesto (za 14ak komada)
100 g piškota
150 g brašna
1 čajna žlica praška za pecivo
1/2 čajne žlice sode
1 jaje
80 g šećera
100 g maslaca
250 g buttermilcha/jogurta
Nadjev i ukrašavanje
4 žlice jake kuhane, hladne kave (espresso)
2 žlice likera od kave
1 vanilin šećer
150 g mascarponea
3 žlice kakaa
1 žlica šećera u prahu
nasjeckana čokolada
Piškote sameljite u multipraktiku ili ih stavite u vrećicu za zamrzavanje pa po njima lupajte valjkom za tijesto kako bi ih usitnili.
Pomiješajte brašno, mljevene piškote, prašak za pecivo i sodu.
U drugoj posudi lagano umutite jaje pa dodajte šećer, margarin sobne temperature i buttermilch pa promiješajte.
U smjesu lagano umiješajte mješavinu s brašnom.
Tijestom napunite matalne kalupe za muffine (namaštene i pobrašnjene ili obložene papirnatim košaricama).
Pecite 20-25 min na 200 stupnjeva.
Pečene muffine ostavite da se hlade 5 min, a onda ih izvadite iz metalnih kalupa i ostavite da se sasvim ohlade.
Pomiješajte kavu s likerom. Muffine odozgo izbodite čačkalicom i svaki muffin natopite 1 čajnom žlicom tekućine. Ostavite muffine da se tekućina upije.
Mascarpone izmiksajte s vanilin šećerom u glatku kremu.
Kremu ravnomjerno razmažite po muffinima i posipajte kakaom i šećerom u prahu, ukrasite čokoladom.
*Recept se temelji na receptu sa stranice
http://www.chefkoch.de/rezepte/153341067327528/Tiramisu-Muffins.html
Post je objavljen 28.03.2008. u 18:52 sati.