Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/podravec

Marketing

Nova TV, RTL ili HRT? Tko je najutjecajniji i najozbiljniji medij?





Kao i svi Vi tako i ja, pratim i gledam TV program. U nas postoji nekoliko najutjecajnijih TV stanica poput: Nova TV, HRT, RTL-a, ZG TV...

Moram priznati nemam neki prihvat signala svih ostalih TV kanala, ali one najutjecajnije uredno primam.

Ovdje bih se volio svrnuti na program koji se odnosi na udarne emisije, a to su vijesti odnosno dnevnici, udarne emisije putem kojih se prenose događaji iz zemlje i svijeta.

Dok smo do nedavno za udarni koncept vijesti imali dnevnik HRT-a, danas je situacija takva da isti koncept susrećemo i na drugim TV programima.

Smatram da dnevnik ili vijesti trebaju odisati objektivnim i ozbiljnim stavom prema gledateljima u odnosu na gledatelje. Ovdje bih napomenuo razočaranje vrlo neobičnim konceptom RTL televizije, gdje se ćini da se voditelji dnevnika podsmjehuhu, čime u stvari vrijeđaju ne samo gledateljstvo nego i pri tome izražavaju svoj neozbiljan pristup važnim vijestima. Osobno me vrijeđa kad novinari RTL-a poput Ane Brdarić uz očiti osmijeh na usnama prenose neke npr. tragične teme.

Voditelji Nova TV dnevnika ipak odišu ozbiljnošću i profesionalizmom kako se i očekuje od njih, kao kad gledamo voditelje na CNN-u.

Ipak, najprofesionalniji pristup je na već uvriježenom HRT-u, gdje niti jedan događaj ne izaziva nikakve emocije onih koji ga vode. Tu je ekvivalentna Nova TV koja mi je subjektivno najdraži program na televiziji.

Žalosno je da jedan RTL koji bi trebao poraditi na profesionalnijem pristupu u okviru najznačajnijih emisija emitira lica voditelja koji samo što praktički ne prasnu u smijeh, a to je istinski neukusno.

Već i sama shema programa može puno reči. RTL je na samome dnu, a NOVA TV je na putu zrelosti u tom smislu, da postane globalno vodeća TV kuća u nas.


Post je objavljen 28.03.2008. u 12:34 sati.