Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/budan

Marketing

AlijansA za pravnu državu


AlijansA za pravnu državu
(Hrvatska stranka na izborima 2007.)

(alliance = savez, sporazum; Sveta alijansa – savez vladara Rusije, Austrije i Pruske, sklopljen 1815., protiv demokracije i slobode; aliirati, aliiram – spojiti u savez; aliirac, -rca, - mn. aliiraca – savezni, - Bratoljub Klaić, RSR, 1958.
Primjedba urednika: Komentar da je Sveta alijansa bila ''protiv demokracije i slobode'' odražava geopolitički stav i pogled na svijet pod uplivom koncepta okultnog Atlantističkog Reda, odnosno, povijesno oličenje Kartage kao pomorsko-trgovačke koncepcije civilizacije u kojoj je ekonomija iznad politike i gdje je demokracija qonditio sine qua non za stvaranje konačne ''anarhije kapitalističke proizvodnje'' i time postizavanje globalne diktature zvane Novi svjetski poredak (ili Svjetska Unija kao novi naziv za zavaravanje), za razliku od geopolitičke koncepcije okultnog Euroaziskog Reda, ili Polarnog Reda, oličenje Rima, odnosno, kopnene koncepcije civilizacije gdje je politika iznad ekonomije i imperij se, u današnjim prilikama, ograničava na Euroazijski kontinent bez Britanskog otočja i Amerike, - vidi Aleksandar Dugin, Konspirologija.)



Kako je iznijeto na mnogim mjestima Projekta Alijanse ''biti za nešto ne znači biti protiv nečega drugoga. Nema automatizma kojim bi afirmativan pristup prema bilo čemu nužno implicirao negativan odnos prema nečem drugome. Opredijeliti se u tom slučaju za Alijansu kao stranke ne znači zato odrediti se negativno prema drugim oblicima njezina mogućeg djelovanja. Zato je osnovna zamisao i program Alijanse bez nekih čvrstih zidova i ograda i ona danas opstaje kao polivalentna scena. Međutim, ipak postoji jedna mala prepreka u njenom društvenom ustrojstvu; AlijansA ne traži masovnost, odnosno, kvantitetu već 'elitizama' neotuđivog dostojanstva čovjekove savjesti.

Dakle, AlijansA je POLITIČKA JE STRANKA NOVOG DOBA
u najdoslovnijem smislu jer predvodi i opslužuje sve ljude dobre i loše volje kao i sve ostale stranke, prema konačnom (elegantnom) rješenju svih naših problema.

AlijansA prihvata i koristi tekovine najmodernijih znanstvenih i tehnoloških dostignuća koje su posebno putem kvantne fizike i psihologije dokazale da se ništa slučajno ne događa i da je cijeli svemir pa i mi u Hrvatskoj vođeni zakonom sinkroniciteta koji se definira kao ''smislena slučajnost''. Naša stranka duboko vjeruje da za sve što se događa ima neki razlog. Zato, AlijansA ZA PRAVNU DRŽAVU kroz potpunu vjeru u veselu tehnologiju, pod kojom se podrazumjeva država, totalna administracija, znanost u službi tehnologije, masovni mediji i svi oblici psiholoških tehnika, ( tehnologiju koju je kao takvu i Katolička crkva proglasila svetom jer svaki tehnološki izum ima svog sveca zaštitnika), i shodno tome smatra da su već odavno postignuti visoki standardi političkog procesa masmedijskog i neposrednog društvenog sučeljavanja, što je stup demokratskog tržišnog društva. Za razliku od svih drugih stranaka AlijansA smatra da su stvoreni svi preduvjeti za neminovno konačno legislativno, odnosno, pravno rješenje svih hrvatskih pravnih problema kroz već uspostavljenu kompleksnu globalnu vladajuću „mrežu vlasti“ (Anne-Marie Slaughter).

Slijedom iznesenog, Alijansa je prva prava servisna stranka svim strankama i time sintetska sveprožimajuća stranka realiteta, stranka bez iluzija a time i praktična jer ljudima pruža ono što im stvarno treba u doba funkcionalne pomutnje a to je potpuna zaštita od straha od sadašnjosti ali i budućnosti. AlijansA za pravnu državu čvrsto vjeruje u prirodnu dijalektiku koja kaže da je velika vjerojatnost da će nakon kiše zasijati sunce. Ako kiša, recimo, danas simbolizira društvene sukobe i pravnu pomutnju, za što sigurno mora postojati neki ozbiljan raznog, onda vjerujmo modernim društvenim znansrvenicima koji stvarno kažu da su društveni sukobi stupovi demokratskog tržišnog društva. Naša stranka je ponosna što putem sudjelovanjem u stranačkim predizbornim sučeljavanjima ili sukobima kao stupovima demokratskog tržišnog društva doprinosi kristalizaciji fenomena u organiziranu formu.

Društveni konflikti – sukobi – stvaraju vrijedne poveznice što drže moderno demokratsko društvo zajedno i daju mu čvrstoću i kofeziju što mu je potrebna.
Naša AlijansA za pravnu državu zalaže se za školu pozitivnog konflikta pravnog procesa u kojem je naglasak na procesu prije nago na odlukama i pravilima koji su generirani kroz taj proces.
AlijansA vidi zakonodavstvo i zakone kao sredstvo i oruđe upravljanja sukobima umjesto rješavanja sukoba.
Smatramo da je škola pozitivnog konflikta pravnog procesa garancija za usklađivanje sa međunarodnim zakonodavstvom, jer kroz proces „upravljanja“ problemima s kojim smo suočeni u Hrvatskoj državi, možemo, u već visoko tehnološki razvijenoj globalnoj indusriji svijesti, jedino i sigurno očekivati i završiti u udovoljavanju svih obaveza europskog i zatim globalnog zakonodavstva. Mi priznajemo i bavimo se politikom koja gospodarski razvoj temelji na najmodernijim tehnološkim metodama rada, ISO norme i cjeloživotno standardiziranje čovjeka kroz obrazovanje.


Naša AlijansA, odnosno, univerzalni savez i sporazum kao apriorni moderni tehnološki princip temeljen na apsolutnom razumu, sa zadovoljstvom i ponosom, kao prva i glavna servisna stranka na svijetu temeljena na apsolutnoj slobodi odluke, poručuje Hrvatskom narodu da glasa za bilo koju stranku u fizičkom, umnom, psihološkom i duhovnom miru i spokojstvu i potpuno svjestan da cijeli proces demokratskog tržišnog društva (odnosno, anarhijom kapitalističke proizvodnje) već svojom moćnom i svetom tehnološkom osnovom neminovno vodi prema jednom monolitnom globalnom društvu koje će konačno dokrajčiti sve ratove koji su bili pošast tisućama godina i tako osigurati dinamičku sigurnost (koja se ipak mora nečim platiti a to je slobodom).

Naša je stranka kao univerzalna servisna stranka u pravom smislu nosioc nove urbane civilizacije uslužnih djelatnosti što prljavu industrijsku proizvodnju zamjenjuje informatičkom i potrošačkom industrijom užitaka što će ukloniti i najmanju fizičku, mentalnu ili duševnu bol.

________________________________________________________________________







Naša stranka već samim svojim nazivom AlijansA, s veliko „A“ na početku i s veliko „A“ na kraju riječi svojim uporabnim karakterom što znači savez i sporazum i simboličkim karakterom što znači da povezuje nepovezivo, odnosno, ono što drugi ne mogu povezati a to je „A“ kao prvo slovo abecede što je sam početak svega i „A“ na kraju riječi što je isto sam početak jednog drugog početka. Znači ne više od A do Z jer je to nepotreban mukotrpan put već jednostavno počinjemo od „A“ na početku i idemo odmah do „A“ na novom početkuj, jer mi vjerujemo u narodnu mudrost, posebno francuskog naroda, koja kaže: „Što se više mijenja to je više isto“.

ALIJANSA, kao sporazum sugerira i upućuje na najnoviju vrstu političke stranke u Svijetu koja je po koncepciji ali i samoj svojoj prirodi prava servisna stranka na Svijetu i koja je ponosna što svojim glasačima ali i svim ostalim strankama može pružiti mir, spokoj i mirnu savijest u pogledu sve višeg standarda demokratskog tržišnog društva ali u kontekstu anarhije kapitalističke proizvodnje.

AlijansA znači savez, sporazum ali savez s kime ili sporazum o čemu?
Budući da se relativno dizanje životnog standard temelji na ograničenoj mudrosti, što omogućava stvaranje ''umjetne nestašice'', kako prirodnih izvora tako i pravog znanja, a time i anarhiju kapitalističke proizvodnje, ljudima je potrebna utjeha ''univerzalnog saveza, sporazuma na svim razinama postojanja (sa samim sobom i njihovom okolinom) kako bi stekli određeni stupanj samopouzdanja i snagu da vlastitim snagama obrane svoju okolinu od nadolazećeg globalnog kaosa Atlantističke geopolitičke koncepcije civilizacija.
Napominjemo da se naziv stranke AlijansA (nema nikakve veze sa (Ali-Janša - bi to uradio tako!...), izveden i posuđen od francuske riječi alliance, kao ime i logo stranke piše s veliko ''A'' na početku riječi i s veliko ''A'' na kraju riječi. To ima važno simboličko značenje. Slovo ''A'' je prvo slovo u abecedi i ono je ispred svih drugih slova kojim se označavaju riječi koje izgovaramo u komuniciranju i tako komunicirajući stvaramo realnost u kojoj živimo. Jer prvo bijaše riječ, riječ bijaže od Boga i Bog bijaše riječ!

Naša stranka prihvata najmodernije tehnološke metode rada koje su putem kvantne fizike i psihologije dokazale da se ništa slučajno ne događa.


DA JE BOLJE NEBI BILO DOBRO!

Novi svjetski poredak znači centralizaciju moći. To znači silom ušutkati svaku kritiku sistema. To znači komercijalizaciju i prodaju svega kao proizvod. To znači da Kina muči studente i da joj se još uvijek dozvoljava ugošćavanje Olimpijskih igara. To znači zatvaranje javnih škola i bolnica, pretvaranjem tih ustanova u apartmane za prodaju privatnim kompanijama koje će zarađivati podučavanjem vaše djece ili prodajom droge.
(George Humphrey, 2002.)


------------------------------------



Post je objavljen 28.03.2008. u 08:04 sati.