Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/boric

Marketing

Hajra Catic,predsjednica Udruzenja"Zene Srebrenice"

U prostorijama Identifikacionog centra Podrinje(PIP)u Tuzli nalazi se 115 tijela ubijenih Srebrenicana za koje je potvrdjeno da ce 11.jula ove godine biti ukopani na mezarju koje se nalazi u okviru Memorijalnog centra u Potocarima.Ovo je potvrdila Hajra Catic,predsjednica Udruzenja"Zene Srebrenice",koja je prije nekoliko dana razgovarala sa ekspertioma koji rade u Centru.Hajra je u toj instituciji boravila kako bi prisustvovala identifikaciji svog bratica,cije tijelo nije kompletirano.
-Tesko je,ali moramo sve raditi kako bismo saznali istinu o svojim najblizima,govori Hajtra dodajuci kako je velik broj nekompletnih tijela sto onemogucava prezivjele srodnike da ukopaju ubijene clanove svojih porodica.
-Mislimo da bi se ekshumacijama koje su u toku na masovnim grobnicama Jadar i Kamenica mogao povecati broj ljudi kojima ce biti obavljena dzenaza 11.jula,ali za sada postoji potvrda za 115 tijela,kazala je Catic.
Treba reci da je do sada u Potocarima ukopano preko 3000 zrtava srebrenickog genocida,a da je tek oko 100 porodica izrazilo zelju da svoje najmilije ukopa na nekom drugom mezarju u Bosni i Hercegovini.
("Oslobodjenje")

Post je objavljen 27.03.2008. u 17:03 sati.