Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bookaleta

Marketing

Pišite za pršut!

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Na ovogodišnjem Istrakonu, koji počinje eto sutra u Pazinu, po četvrti put će se, u sklopu natječaja za kratku SF&F priču, dodijeliti posebna nagrada za najbolju obradu istarske teme u znanstvenofantastičnoj ili fantasy priči. Nagrada je jedinstvena, dragocjenija od bilo koje novčane protuvrijednosti: originalni, cijeli, veliki, mirisni i ukusni istarski pršut. Ova je nagrada ustanovljena prije četiri godine u suradnji s Udrugom proizvođača istarskog pršuta, a svake je godine sponzor nagrade drugi proizvođač. Eto, stjecajem okolnosti, i dobitnik nagrade je dosad bio svaki drugi pisac.

- 2005. godine je pršut proizvođača Mladena Dujmovića iz Kringe dobila Marina Jadrejčić za priču Zmajeve brazde

- 2006. godine je pršut proizvođača Milana Antolovića iz Tinjana dobio Mario Rosanda za priču Pršutoljci u noći

- 2007. godine je pršut proizvođača Milana Buršića iz Vodnjana dobio Robi Selan za priču More i ja

Ove, 2008. godine, pršut proizvođača Branka Radetića iz Kringe osvojila je Vedrana Trlek za priču Djedovina. Pršut će Vedrani biti uručen na središnjoj svečanosti Istrakona u velikoj dvorani pazinskog Spomen doma u subotu, 29. ožujka u 20:00 sati. Zbirka Dobar ulov, u kojoj je objavljena i pršutom nagrađena priča Djedovina, moći će se kupiti na Istrakonu već od petka, po svima prihvatljivoj cijeni od 40 kuna.

Svi su dosadašnji dobitnici pršuta kao nagrade za SF&F priču o Istri bili izuzetno zadovoljni veličinim, kvalitetom i okusom svoje nagrade. Ima li ljepše motivacije za pisanje? Pišite za pršut i vi, novi Istrakonov natječaj stupa na snagu čim konvencija završi, tekst natječaja objavljen je na zadnjoj stranici zbirke Dobar ulov, a poslije Istrakona osvanut će i ovdje.


Post je objavljen 27.03.2008. u 13:55 sati.