Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/filipovsvijet

Marketing

Kako je škotski komentator prepričao utakmicu Hrvatska-Škotska

Evo, uostalom, sažetka kako je on pratio dvoboj protiv Hrvatske, a nas je osvojio već prvim javljanjem u kojemu se obratio novom škotskom izborniku Georgeu Burleyju:

1. minuta: Počelo je! Škotskoj je bilo potrebno točno 11 sekundi da izgubi loptu. 33. je sekunda, igraju samo Hrvati. Burley, odlazi!

3. minuta: Steven Fletcher opalio je po nogama Kovača. To je najviše što se jedan Škot približio lopti.

6. minuta: Caldwell šalje loptu Stevenu Fletcheru, no između staje Ćorluka. Napredujemo, zamalo smo spojili dodavanje.

20. minuta: Olić je opet probio lijevu stranu nakon dodavanja Modrića, a Hutton je ponovo zaspao. Često to radi – dok igra!

22. minuta: Ono što su maločas napravili Hrvati, sada su načinili i Škoti na drugoj strani. Hm, kako sada kriviti Huttona? U svakom slučaju, Caldwell je bio toliko spor da sam na trenutak pomislio da je na terenu Dirk Kuyt.

24. minuta: Maloney – škotski odgovor na Davida Beckhama (što hoćete, izvodi sve slobodne udarce za nas, zar ne?) – pronalazi Millera, no on dopušta da mu lopta zalijepi šamar i ode izvan igrališta.

65. minuta: Utakmica je sada posve isprekidana zbog silnih zamjena. Ne razumijem zašto od početka nisu na travnjak poslali svih 22 igrača i pustili ih da igraju ragbi (prethodno je nabrajao sve grube startove, op.a.).

67. minuta: Kakva obrana Gordona! Modrić je lijepo proigrao Budana, ovaj se sjurio u šesnaesterac, no naš golman brani.

Kako bi Englezi voljeli imati ovakvog vratara! OK, i kako bi Škoti voljeli imati napadača kao što je Rooney, vezne igrače kao što su Gerrard i Cole, braniča kao što je Ferdinand...

77. minuta: Čini mi se da je upravo obavljena stota zamjena na utakmici. Nije da brojim, nije da je ikoga briga.

82. minuta Hrvatska ima u svom posjedu loptu više od Škota, međutim ne zna što bi s njom.

Utoliko je u ovom trenutku važnije naglasiti da Škotska igra neodlučeno protiv momčadi koja je dvaput zaredom isprašila Englesku, dok ista ta Engleska u ovom trenutku gubi od Francuske, a njih smo mi pobijedili.

Mislim da vam je jasno na što ciljam. Bacam li ovakvim komentarima uroke na našu reprezentaciju? Možda. Ali ne treba propustiti priliku natrljati Englezima nos kada ti se pruža.

86. minuta: Teren napušta Ćorluka kojem će svakog trenutka otpasti glava. Boyd je bio taj koji mu je glavu pokušao skinuti s ramena. A rekli su da je ovo prijateljska utakmica.

90. minuta: Kako ono ide pravilo? Trideset sekundi nadoknade za svaku zamjenu? Ne razumijem, zašto onda ovaj sudac dodaje samo četiri minute, pa trebalo bi se igrati još barem pola sata!

Post je objavljen 27.03.2008. u 11:34 sati.