Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/fanny7

Marketing

TRESLA SE BRDA

Prvo da obavijestim cijenjeno blogersko društvo da je s mojim noktom sve OK. Kako je izgledalo na prvi pogled, iznenađujuće je dobro. Jučer sam posve normalno oblačila obuću, malo cukne ponekad. Čak se čini da je sad istureniji nego prije nut
Uglavnom povećao se palac za dvostruko naotekao, ali nokat je plav samo tamo gdje ga je ladica probila. I normalno koža oko njega. Sad sam posve sigurna da neće otpasti thumbup
Ispala sam kao plačimačak (da ne upotrijebim gori izraz), ali inače nisam takva, bol trpim junački i od okoline tražim samo da me ostavi na miru yes

Ako koga zanima, neka pročita moj odgovor Alkionu u predhodnom postu, gdje sam ukratko nabrojala sve bolne situacije u kojima sam se našla još kao dijete.

Blagdani prošli, odmah je nastala ludara. I s ovim noktom jurcala sam do moje doktorice, po papire za Zmajinu promjenu liječnika opće prakse. Tamo sjede jedan drugome na glavi, pa sam samo hapila papire i ajmo dalje.

Konačno je i to gotovo, Zmaja je od danas (normalno kad prođe proceduru u HZZO-u), kod moje liječnice.

Kako je navršila 15 godina, zakonski treba imati - osobnu iskaznicu naughty. Da bi dobila novu osobnu, mora poništiti staru. A stara je istekla prije dvije godine i da se ubijem, nisam se mogla sjetiti gdje se nalazi. Obično sve dokumente držim uredno spremljene po fasciklima, transparentno (!!) obilježene. I nema šanse da sam je bacila ili bilo što slično.
Došle nas dvije s uplatnicom, ispunjenim formularima, ali nema - stare osobne. Da bi se dobila nova, treba se oglasiti stara nevažećom, platiti 70 kn biljega i još neke sitnice u knjižari, čekati, pa tek onda zatražiti novu.
Žena mi je preporučila da potražim staru pa tek onda vidimo što ćemo cry

I tako, idemo nas dvije doma (sreća PU nam je blizu na 5 minuta hoda), grunta Fanika, gdje da počne tražiti. I jedva se dočekam dolaska kući. Gurnem ruku na mjesto gdje čuvam pretpotopne zdravstvene knjižice, knjižicu cijepljenja i još kojekakve knjižice i nađem je - od prve lud

Ajd' ti Marinko nazat' (moja uzrečica pokupljena iz Audicije). Žena se čudom čudi. A ja u onoj blokadi, skoro poplaćala sve one takse i administrativna s*anja.

Poanta toga je, da ću morati početi s terapijom ginka da mi se mozak malo rehabilitira headbang...

Sutra Zmaja putuje u Imotski, na turnir Josipa Jovića. Ide dijete u DInarski kraj i veseli se. Samo nek dupe vidi puta, torbe već čekaju priređene za pakiranje thumbup

Na dulja putovanja vozi ih kombi Udruge sportskih klubova. Sa vozačem. Prošli put u Rijeku ih je također trebao voziti, ali je vozaču na putovanju prije - pozlilo i doživio je infarkt. I to - treći po redu, uz moždani udar, zbog kojeg je u invalidskoj mirovini. Drugi vozač voli zaviriti u čašicu.
I sad se ja pitam - tko je tu lud. Djecu nam voze ljudi koji - ili nisu zdravstveno sposobni ili vole cugati.
Prvog vozača poznajemo, čovjek je ozbiljan i ima iskustva kao vozač, ali svejedno, ipak mislim da bi kombi pun djece trebao voziti netko provjerenih sposobnosti - profesionalnih i zdravstvenih. Sve me zazebe kad se sjetim da bi uskoro mogli u Belgiju na turnir. Jer, sve je dobro dok se nešto ne dogodi.
A onda je kasno.

I još jedna nebuloza, barem je ja tako doživljavam. Dečec iz Zmajina razreda i kluba, napravio je službenu stranicu TKD kluba. I u galeriju stavio fotke koje je inače napravio Jozo fotograf. S time da je njegova mama, inače blagajnica kluba neke fotke kupila da bi se mogle staviti u galeriju. I sve objavljene fotke su kupljene. Ovaj je objesio nos i nije mu pravo da se njegove fotke koriste za stranicu. A to što mi svi kupujemo fotke naše djece i plaćamo ih 10 kn po komadu, bez računa, to je normalna stvar. Majke ti, sad bi trebalo plaćati i autorska prava. Sve te fotke su kupljene i plaćene.
A Jozo koristi klupski prijevoz ili se vozi s nekim od roditelja, kad ide zarađivati na natjecanja. A to je samo po sebi normalno.
Ne mogu vjerovati, znam da svoj rad treba cijeniti, ali ići tako daleko, mislim da je malo pretjerano.

Eto, toliko za danas. Sad idem izmajmunirati neki ručak u letu. Nešto na naglo, jer mi je kuhanja na vrh glave.

Budite mi dobro

wave

Post je objavljen 27.03.2008. u 11:21 sati.