Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sdbnovaci

Marketing

Poznajemo novog Vrhovnog ekonoma naše Družbe!!!


Veliki pozdrav svima još jednomu kratkom vremenu!!!

Pa našoj radosti nikad kraja!!! Ovaj gospodin sa slike, gosp. Claudio Marangio upravo je izabran za novog Vrhovnog ekonoma naše salezijanske Družbe (ilitiga jednostavnije: novi vrhovni ministar financija Družbe). A našoj radosti nema kraja jer s ovim gospodinom smo se upoznali i štoviše, surađivali smo zajedno jer je sve do sada bio ekonom ove pijemontske provincije u kojoj se nalazimo.

Ako ste pažljivo čitali, mogli ste primjetili da ispred njegovog imena nema nikakav don ili nešto slično jer gosp. Claudio nije salezijanac svećenik nego je salezijanac laik... dakle osoba koja se zavjetovala na poslušnost, siromaštvo i čistoću bez ulaska u sveti red.

Naš Claudio je stvarno sposobna osoba i nije čudo što je postao novi Vrhovni ekonom. Rođen je 17. veljače 1965. godine (dakle, ima 42 godine) i svoje prve zavjete je dao 8 rujna 1985. godine, a svoj novicijat je prošao upravo ovdje gdje se mi nalazimo - u Pinerolu, Monte Oliveto. Nakon zavjetovanja za salezijanca laika, išao je u Rim na postnovicijat gdje je pohađao dvogodišnji studij duhovnosti na našem Universitŕ Pontificia Salesiana (gdje ćemo valjda mi ići nakon našeg novicijata na filozofiju). Poslije postnovicijata, išao je na dvogodišnju asistenciju.

Ponovno se vraća u Rim i to zbog studija ekonomije te je diplomirao 1995. godine. Vrativši se u Torino, radio je u našoj izdavačkoj kući LDC, te je 2002. godine postao ekonom pijemontske provincije i eto sada... Vrhovni ekonom.

Interesantno je spomenuti kako gosp. Claudio nije bio redoviti član ovog Vrhovnog sabora (dakle, nije ga poslala pijemontska provincija kao predstavnika), već je bio izravno pozvan od Vrhovnog poglavara don Cháveza.

Upoznali smo se s njim kada je bila proslava don Bosca u Valdoccu u Torinu gdje je on bio zadužen za svečani ručak te mu je nekoliko novaka bilo na ispomoći prilikom služenja za stolom ( i jedan od nas!!!). Uistinu, osoba koja zna svoj posao i koja je k tome veoma smirena i ležerna ... čak do te mjere da neki nisu vjerovali da je on salezijanac nego osoba iz cateringa unajmljena za rad.

A što reći nego da je bila čast upoznati ga... sad ćemo malo teže do njega... a neka ga Gospodin obdari svim darovima potrebnim za dobrim vođenjem ekonomata Družbe.. Bravo Claudio... imat ćemo ga u svojim molitvama!!!



Post je objavljen 26.03.2008. u 18:31 sati.