Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ucionicaaritmancije5505

Marketing

PRVO PREDAVANJE

Za Hermionu, koja ismijava proricanje iz listića čaja i gledanje u kristalnu kuglu, teško bi se moglo pretpostaviti da je zagrijana za ARITMANCIJU – metodu proricanja utemeljenu na imenima i brojevima. Pa ipak , taj stari oblik proricanja jedan je od njezinih omiljenih predmeta. Aritmancija se, za razliku od ostalih metoda proricanja budućnosti, ne temelji na tumačenju nejasnih slika ili pripisivanju značenja nesumičnim oblicima i črčkarijama, već točno određenim i jasnim pravilima, odnosno, matematičkim proračunima – i možda je upravo to mozganje ono u čemu Hermiona uživa. Aritmanciju ( riječ potječe od grčkih riječi arithmo, >> broj<< te manteia, odnosno, >>proricanje<<) su magičari i čarobnjaci godinama koristili kako bi pomogli drugima razviti vrline i darovitosti, prevladati prepreke i zacrtati puteve prema budućnosti. Poznata kao i numerologija, aritmancija se temelji na dvije vrlo stare zamisli;

Prva je teorija da čovjekovo ime u sebi sadrži važne pokazatelje njegova karaktera i sudbine.

Druga zamisao koju je prije više od 2500 godina, razvio grčki filozof Pitagora, jest teorija da svaki broj između 1 i 9 nosi jedinstveno značenje koje može pomoći razumijevanju bilo čega. Numerolozi su sjedinili te dvije misli i, tijekom stoljeća, razvili mnoge složene sustave za pretvaranje imena u brojeve i tumačenje rezultata.

Jedan od najprihvaćenijih sustava obuhvaća izvođenje tri ključna broja iz čovjekova imena – broj karaktera, broj srca i društveni broj – i tumačenje rezultata u skladu s utvrđenim značenjima.

Drago mi je što ste bili na prvom satu aritmancije, a sljedeći put ćemo ućiti kako nać broj karaktera, srca i društveni broj, te kako iz njih izvući značenje. Dođite i sljedeći put!!!!


Kako se zadaće NE PIŠU prva tri sata, tko želi neka ukratko preprića lekcij. I za to se dobiva 5 bodova!!!


Profesorica Verixiss Whale.


Post je objavljen 26.03.2008. u 14:45 sati.