Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/funksters

Marketing

Divni novi svijet

I eto nam prvog teleta u pravom smislu riječi. Trateći vrijeme medija, uvijek nezadovoljni Luka Oman, naglašavao je da Lisa (pas) nema dostojan tretman u Farmi zahtjevajući da je puste van nakon prikazanog ''itema'' u kojem ju Gazdarica tjera van.

Luka vjerojatno misli da većina stanovnika u ruralnim dijelovima Lijepe nam naše tolerira psa poput nas glasača vlast. Nije bitno koje sranje da se napravi, bitno je da se lijepo prema njima postupi i pruži im se druga prilika. Jer hej! kako da pas zna što je loše učinio, odnosno kako da naša vlast zna da je loše izgubiti spor u vrijednosti od, za sad (a tko zna do kuda će doseći) 40 milijuna eura.

Jadna Vlasta nije znala, poput Lise što je napadala kokoši, da je loše izgubiti novac (kokoš) nas koji plaćamo (jedemo). Ali zato imamo narod poput Luke koji se bori za pravdu, koji se bori za istinsku želju da im pružimo drugu priliku. Pije Luka, pije Ivo, pije Branimir, pije Zoran; ma neka piju, mi plaćamo! Ima narod para. Tko nije griješio, neka prvi baci kamen!

I eto, sada kada nam se prvo reality tele rodilo, što li će Luka reći? Ipak može doći do ''reality'' rođenja a da je sve u redu? Ili će razmisliti pa pomisliti da ipak nije sve tako bajno i krasno kao što se prikazuje pa se opet žaliti i shvatiti da je on tu da se žali, a oni tu da prikazuju ono što im se prikazuje?

Kao što je za Luku Omana izbacivanje Lise iz kuće na hladno brutalno, tako je i za nas porezne obveznike brutalno da se naš plaćeni porez izbacuje iz državnog proračuna poput mršavog psa, kako je onomad Bare zavijao.

No, uvijek dođe nova telad, pojavljujući se u ovom svijetu poput nenadane zakrpe proračuna da nas sve razveseli. I svi joj se veselimo i nazdravljamo do trenutka kada shvatimo: o jebote, tele se zove Stipe!

I opet sve ispočetka.


Post je objavljen 26.03.2008. u 13:41 sati.