Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/umojojkuhinji

Marketing

Hladni pas

Image and video hosting by TinyPic


400 ml biljnog šlaga
450 g mliječne čokolade
200 g čokolade Dorina s ledenim punjenjem
150 g čokolade za kuhanje
2 vanilin šećera

mlijeko
oko 300 g keksa s maslacem (Piknik, Leibnitz)

pravokutna posuda zapremnine 2 litre (ja koristim plastičnu posudu od sladoleda Twice od 2 litre, dimenzija 11 cm x 20 cm, visina 8 cm)

Posudu obložite papirom za pečenje.

U lonac stavite sve vrste čokolade natrgane na kockice i biljno vrhnje. Miješajte kuhačom da se čokolada otopi na umjerenoj vatri. Na kraju dodajte vanilin šećer.

Još dok je krema vruća, počnite sa slaganjem kolača. Na dno posude razmažite 3 žlice kreme.

Po želji kekse možete oštrim tankim nožem rezati na manje komade.

Kekse posložite na sloj kreme i premažite ih s 3-4 žlice kreme (ne previše, krema treba u tankom sloju prekriti kekse).

Redajte slojeve keksa i kreme. Završite slojem kreme.

Kolač ostavite u hladnjaku preko noći.

Sutradan ka uz pomoć papira istresite iz posude, odlijepite papir i kolač narežite na ploške.

*Recept se temelji na receptu sa stranice
http://www.oetker.de/wga/oetker/html/default/dnoh-5g9kpz.de.html?TTKey=gesamt



Post je objavljen 26.03.2008. u 11:58 sati.