Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/budan

Marketing

Više književnih, pjesničkih i haiku natječaja...



NATJEČAJ ZA FEMFEST Deadline: 15. travnja 2006. Kontakt: afeminizam@gmail.com FemFest raspisuje natječaj za sudjelovanje u kultur- no-umjetničkom dijelu programa festivala pod nazivom "...a feminizam?". Sudjelovati mogu radovi koji propituju probleme ravno- pravnosti, stereotipizacije, tijela, seksualnosti, identi- teta, duhovnosti, nasilja..., na različitim jezicima, žan- rovima, medijima (glazba, film, vizualne i performativne umjetnosti, multimedij, književnost, ples). Ovaj trodnevni festival održat će se od 19. do 21. svibnja 2006. u Studentskom centru s ciljem predstavljanja feminističkih tema i radova feministkinja i svih onih koje/i se žele izraziti kroz različite feminističke perspektive u medijima teorije, kulture i umjetnosti. Ovo je prvi feministički festival u Hrvatskoj i međunarodnog je karaktera. Feministička je umjetnost, poput teorije, nastala iz potrebe osmišljavanja rješenja problema i odgovora na pitanja prije svega žena, ali i drugih potlačenih u različitim socijalnim i kulturnim situacijama. Poseban je senzibilitet umjetničkih praksi u ovom slučaju, kao i drugdje, ukazao na drugačije mogućnosti, otvorio nova polja djelovanja i promišljanja, stvorio drugačiji aktivizam i ulio novu snagu feminističkom izrazu. FemFest će biti mjesto identificiranja, propitivanja i realiziranja baš takvih mogućnosti i odgovora koje danas nude feminizmi, odnosno odgovora na pitanja koja postavlja suvremena svakodnevica a čije će se specifičnosti najbolje izraziti u senzibilitetu različitih kreativnih praksi. Od početka svojeg postojanja pa sve do danas, feministička umjetnost nudi izazove, postavlja pitanja, potresa ustaljene predodžbe, poigrava se stereotipima i društvenim okvirima. Uz prijavu, za sudjelovanje na festivalu potrebno je poslati: ime, prezime, adresu stanovanja i e-mail adresu, naziv i godinu nastanka rada, tehničke specifikacije, kratak opis vezan uz sadržaj rada. Više informacija potražite ovdje.
-----------------------------


Konkurs za ediciju "Prvenac" USTANOVA STUDENTSKI KULTURNI CENTAR KRAGUJEVAC RASPISUJE K O N K U R S ZA PRVU KNJIGU Uslovi konkursa: - Pravo učešća imaju autori koji do sada nisu objavili knjigu - U obzir dolaze pesnički, prozni, esejistički, dramski i međužanrovski radovi - Konkurs je otvoren do 15. aprila 2006. godine - Žiri će objaviti imena autora čije knjige ulaze u izdavački plan edicije "Prvenac", na dan Univerziteta, 21. maja 200 6 . godine - Radove sa punim imenom i prezimenom i kraćom biografijom, dostaviti u tri primerka na adresu: Studentski kulturni centar, Radoja Domanovića br. 12, 34000 Kragujevac - Autori izabranih radova biće lično obavešteni - Studentski kulturni centar će izabrane knjige objaviti do Međunarodnog sajma knjiga u Beogradu - Rukopisi se ne vraćaju
--------------------------------


Poziv na učešće u stvaranju HAIKU ZBORNIKA – LUDBREG 2006. Urednički odbor i Otvoreno učilište pozivaju sve zainteresirane haikuiste da svoje radove pošalju na našu adresu. Radovi trebaju biti originalni s prijevodom na engleski (naznačite ime prevoditelja). Broj haikua nije ograničen, ali svaki će autor dobiti samo jednu stranicu, drugu stranicu može isti autor dobiti za neki drugi haiku prilog (wake, haibun, rengu, haigu ili samo ilustraciju). Svoje haikue šaljite na našu adresu, telefaks ili e-mail zaključno s datumom 20. travnja 2006. godine, radovi pristigli nakon tog termina neće se moći uvrstiti u zbornik, kao ni radovi koji nisu prevedeni na engleski jezik. Prijavnicu za sudjelovanje na Haiku susretu dostavit ćemo Vam dva tjedna prije održavanja manifestacije. Haiku susret u Ludbregu održat će se 10. lipnja 2006. godine s početkom u 11 sati. Doviđenja u Ludbregu! Srdačno Vas pozdravljamo!
---------------------------------

Peti memorijalni konkurs za poeziju "Rade Tomić" Povodom dana Opštine, književni klub "Branko Miljković" iz Knjaževca po peti put raspisuje pesnički konkurs radi sećanja na pesnika Radeta Tomića. Uslovi konkursa: 3 neobjavljene pesme u tri primeraka, pod šifrom. Tema slobodna. Konkurs je raspisan od 15.03. do 20.04.2006. godine. Radove slati na adresu: Književni klub "Branko Miljković" B. Radičevića 1 19350 Knjaževac. Informacije na telefone: 019/731-135 i 064/2211479 (F.D. Filip) 019/732-520 (Dom kulture). Štampaće se zbornik odabranih pesama koji će koštati 150 dinara. Žiri će dodeliti četiri nagrade. Nagrade su robno-novčane. Razultati konkursa i uručivanje nagrada biće sredinom maja 2006. Pobednicima su ishrana, smeštaj i putni troškovi obezbeđeni.
-------------------------------


Konkurs WARP festivala Međunarodni kulturni centar - Yubin i Razvojni centar izvođačkih umetnosti će i ove godine organizovati Warp festival-drugačiji glasovi, namenjen mladim, neafirmisanim stvaraocima. Zainteresovani autori iz svih umetnosti kao i predavači iz oblasti društvenih nauka mogu aplicirati do 30. aprila tekuće godine. Izabrani autori će biti obavešteni do 15. maja. Radovi koje odobri Aleksandar Novaković, umetnički direktor i selektor festivala, će biti predstavljeni početkom juna kad festival počinje. Radove u elektronskoj formi (književnost, predavanja) sa biografijama do jedne kucane strane (obavezno za sve koji apliciraju) slati na e-mail: alnov@eunet.yu (do 300 kb). Ostali radovi (preko 300 kb) se mogu poslati na e-mail : amegalos75@yahoo.com ili prezentovati Aleksandru Novakoviću, MKC YUBIN, Terazije 26, Beograd.
---------------------------------------

Slavica , Srbija....................wrote:
Dragi Borivoj,
Hvala za poslati mell.... Želim DA Vas pozdravim pesmom I konkursom za Dožake I Šumadijske metafore, mada Sam sigurna
DA ste I Vi I Jadran dobili za Odžake, Ali eto radi svake predostrožnosti.
Radovi se u Odžacima šalju u tri primerka potpisana šifrom, razrešenje u posebnoj koverti broj radova haikua je
Ograničen na pet I Po želji jedan ciklus. I oba DA budu potpisana jednom šifrom.
Konkurs je otvoren do o1 marta do o1. Aprila 2008 godine
Adresa za prijem radova
Narodna biblioteka "Branko Radičević"
25250 Odžaci ul. Željeznička 30
Telefon 025-742-425

-------------------------------------

Biblioteka "Despot Stefan Lazarević"
(za konkurs)
11400 Mladenovac
Ul. Kralja Petra 175
Tri pesme u tri primerka pod šifrom, Kao I razrešenje u posebnoj koverti
I MOže se dodati priča kucana u pet stranica takodje ista šifra.

Toplo Vas pozdravljam ovog košavitog dana

---------------------------------------------



Knjizevna nagrada
"MALI NEMO"


U toku je konkurs za knjizevnu nagradu "Mali Nemo". Na konkurs mogu ucestvovati autori sa neobjavljenim rukopisima, bez obzira na zanr.
Rukopise se salju pod sifrom, u jednom stampanom primerku, na adresu izdavacke kuce "Mali Nemo" (Jadranska 17, 26000 Pancevo) i sa resenjem sifre u posebnoj koverti. Rok za slanje rukopisa je 1. april.
Vise informacija na sajtu www.malinemo.co.yu.
Nagradjeni rukopis bice objavljen za Medjunarodni sajam knjiga u Beogradu.

--------------------


pet - 21.03.2008
UZORITA I PROLJEĆE
Mislio sam i razmislio sam.
Uzorita je član natječajne komisije. U natječaju u kojem ima šansu da dobije nagradu. Baš zato će biti član komisije. Zbog toga što je pisala prva. Zbog toga što je prekrasno pisala. Zbog toga što je aktivna. Zbog nje su promijenjeni uvjeti natječaja i produžen rok. Zbog toga što mi je drago da je dobila inspiraciju i takav odjek u mojblog svijetu.
Ne znam stavljati linkove ali znam prenijeti adresu

http://uzorita.mojblog.hr/
a možda je ovo link jer je crta ispod.

Možda onda mogu iskoristiti njen tekst da prenesem svoj link.

Ponuda naslova teksta glasi ovako: Ja bih htjela biti
~

http://novigradsko2005.mojblog.hr/arhiva-12-2007.html


A možda i nije.
I dodatno objašnjenje ili dopuna:
Naslovi imaju rodno obilježje
JA BIH HTJELA BITI i JA BIH HTIO BITI
------------------------------





Post je objavljen 26.03.2008. u 07:15 sati.